D E R V Y N A S Vanduo ir jo subilybės. Kiek reikia vartoti vandens, į ką reiktų atkreipti dėmesį jį renkantis bei derinant prie vyno ar patiekalų.

Urte Mikeleviciute Dervynas AKVILE foto Reda Mickeviciute

Urte, o tai kiek reikia gerti?

Urte, kiek reikia gerti vandens? Klausia manęs žmonės nuolat. Matyt, žmonės klausia dėl to, jog manęs iš esmės yra pripratę klausti, ką gerti ir kiek gerti. 

Aišku, dažnai tas klausimas būna susijęs ir priderintas prie taurės vyno. Sako: taurė vyno, taurė vandens. Didelė klaida yra skaičiuoti būtent taip. Viskas priklauso nuo kiekio – tiek vyno, tiek vandens išgerto per dieną, tiek nuo organizmo.

Vandens (iš esmės) reikia gerti tiek, kiek norisi. Tik kaip pasiekti tą idealią organizmo įsiklausymo būseną, kad jis pasakytų, kiek jo reikia gerti?

Vanduo yra absoliučiai magiška sritis, nes mes be vandens po trijų parų tiesiog mirtume dėl dehidratacijos. (O be maisto žmonės gali išbūti ir mėnesį ar netgi du). 

Mūsų kūne yra apie 45-75% vandens. Vidutiniškai 50-65% (rodiklis priklauso nuo amžiaus ir lyties kategorijos, pvz. mano šiuo metu siekia 58-60%, kas yra labai gerai, bet idealu būtų 63%).

Mineralinis vanduo turi amžių. Jis po žeme formuojasi metus iš metų. Jaunas mineralinis vanduo yra paaugliško amžiaus, yra ir brandaus amžiaus, ir sulaukusių virš šimto. Buvo rasta ir 1,2 ir 1,6 bilijonų metų vandens lašelių.

Mineraliniame vandenyje mineralai susiformuoja ilgo proceso dėka. Ir nenatūraliai “greitai” paturbintas elektrolitais ar dar nežinia kuo vanduo, nėra priimamas organizme taip, kaip tikrasis vanduo, kurio mums reikia. 

Vanduo gali būti derinamas su maistu, gali būti derinamas su kitais gėrimais, pvz. vynu. 

Mineralinis vanduo yra tokio įdomumo sritis, kad net sunku įsivaizduoti. Vanduo nėra tik vanduo.

Todėl aš pildau savo misiją ir tuo pačiu svajonę – komunikuoti apie vandenį. Po truputį tai pradėjau daryti jau prieš kelis metus. Esu vedusi jau ir dvi vandens degustacijas (kažkada, manau, bus ir du tūkstančiai dvidešimt dvi).

AKVILĖ. Foto: Reda Mickevičiūtė

Tampu AKVILĖS vandens ambasadore ir šia žinia didžiuodamasi dalinuosi su Jumis. 

Kodėl būtent AKVILĖS? Ilgai svarsčiau ir rinkausi, bet šis natūralus mineralinis vanduo, susiformavęs unikalioje Lietuvos vietoje – Dzūkijos nacionaliniame parke, natūraliai šarminis, be nitritų ir nitratų, nepaveiktas jokia chemija, man atrodė geriausia plotmė apie tai komunikuoti.

Natūralus šarminis vanduo geriau iš organizmo išplauna kenksmingas medžiagas ir negana visų puikių nuopelnų – yra skanus. Tinka kūdikiams (!!!) ir visiems jums.

Žinoma, aš komunikuosiu ir šviesiu jus apie įvairias vandens rūšis ir brand’us, kuriuos mes turime šioje visatoje (net ir Marse gi radom vandens). 

Mokslai laukia ilgi, patirties dar reikia daug. Bet apie vyną irgi pradėjau mokytis ir domėtis prieš 17 metų. Tai yra signalas, kad dar bus ką veikti daug metų į priekį.

Ačiū už pasitikėjimą, palaikymą ir galiu pasakyt, kad geras mineralinis vanduo yra jėga. Tiesiogine to žodžio prasme.

Su meile, 

Urtė Dervynas.

Share: