D E R V Y N A S

Kreminė kiaušinienė: kaip pasidaryti scrambled eggs?

Kreminius kiaušinius pamenu iš vaikystės, juos man ir mano sesei mama virdavo (taip, virdavo) tada, kai dar net nežinojau, jog kažkas pradės mane vadinti kiaušinių karaliene dėl keletos patarimų ir filmukų mano Instagram paskyroje (@urte_dervynas).  Dalinuosi patarimais, kaip gi išsikepti tuos gardžius ir burnoje tirpstančius scrambled eggs. Kadangi ne tik pati gaminau n kartų, bet juos išbandė daug žmonių (ačiū už grįžtamąjį ryšį), tikiuosi, jog pavyks ir jums į kiaušinius pažvelgti dar skaniau.

  1. Žingsnis. Pasiruoškite visus reikalingus įrankius.

Jums reikės:

  • Puodo (ne keptuvės, o puodo)
  • 3-jų kiaušinių
  • Mentelės
  • Gero gabalo sviesto
  • Garnyrui: duonos, pomidoriukų / šparagų, kumpio ar ko tik norite papildomai
  1. Žingsnis. Kiaušinį iš šaldytuvo išimkite truputėlį anksčiau, jis turi būti kambario temperatūros.
  2. Žingsnis. Įmuškite juos į puodą, dėkite sviestą (plakti iš anksto nereikia).
  3. Žingsnis. Ant vidutinės ugnies labai švelniai juos maišykite.
  4. Žingsnis. Maišykite kantriai, karts nuo kato galite nuimti nuo kaitlentės ar ugnies.
  5. Žingsnis. Kai jau matote, jog kiaušiniai iš skysto pradeda trauktis į vientisą masę, nuimkite nuo ugnies.
  6. Žingsnis. Turėtumėte palikti šiek tiek skystus, nes jie dar truputį stingsta, iki valgant.
  7. Žingsnis. Tuomet berkite druskos, pipirų. Galima į juos įmaišyti pesto padažo.
  8. Garnyrui: Ant įkaitintos keptuvės kelias minutes pakepkite pomidoriukus ir juodos duonos riekelę.
  9. Garnyrui: Vos kelias minutes pakepkite šparagus, kumpį ir duoną.
  10. Garnyrui: Puikiai tiks pavasarinės salotos iš ridikėlių, agurkų, svogūnų laiškų, krapų, grietinės, druskos ir pipirų.

O šiaip garnyras – jūsų fantazijos vaisius.

(Visas video Instagram paskyroje @urte_dervynas )

Keletas papildomų patarimų:

Beveik visais atvejais žmones naudoja keptuvę, tačiau puodas tolygiau paskirsto karštį. Be abejo, įmanoma išsikepti ir keptuvėje, tik labiau kreminiai konsistencijai reikės dar daugiau sviesto.

Italai vietoj sviesto naudoja šviežų tyrą alyvuogių aliejų, skonis kitoks, kita versija ir ne tokie kreminiai, bet irgi skanu!

Dažniausiai daromos klaidos:

  • Per didelė kaitra
  • Nemaišoma ir paliekama likimo valiai
  • Naudojami ne švieži kiaušiniai
  • Naudojami per šalti kiaušiniai
  • Dedama druskos iš anksto – ji kietina kiaušinius, bus labiau guminiai
  • Perverdama – reikia palikti truputį skystumo, kiaušiniai iki pateikiami dar truputį patvirtės

Kaip patikrinti, ar kiaušinis šviežias?

Į stiklinę pilkite kambario temperatūros vandens. Įdėkite į ją kiaušinį. Jeigu kiaušinis lieka viršuje, – jis ne šviežias. Jeigu kiaušinis panyra į stiklinės dugną, – jis šviežias.

Su kuo valgyti be lukšto virtą kiaušinį?

  1. Ant bet kokios mėgstamos duonos
  2. Su šparagais
  3. Su pakeptais pomidoriukais
  4. Su daržo salotomis
  5. Su avokadais
  6. Su lašiša
  7. Su kita mėgstama žuvimi
  8. Su kumpiu
  9. Galima įtarkuoti sūrio
  10. Gardinti pesto

Share: