Niekaip neįsivaizduoju pavasario be salotų iš ridikėlių, agurkėlių, svogūnų, laiškų, krapų, grietinės druskos ir pipirų. Jas mums su sese visuomet ruošdavo mama! Su juodos duonos gabalėliu ir kiaušiniene arba dešryte….mmm. Atkartojant pavasario skonį ir pasitinkant jį kartu su @IKI pavasario šviežių daržovių derliumi, pagaminau sumuštinį su šviežiomis daržovėmis ir kiaušiniene (scrambled eggs).
Pavasarinės salotos ir kiaušinienė



Jums reikės salotoms:
Ridikėlių
Agurko
Svogūnų laiškų
Krapų
Druskos
Pipirų
Grietinės arba jogurto
Jums reikės kiaušinienei (1 porcija):
3 kiaušinių
Gabalėlio sviesto
Vėliau druskos ir pipirų
Mėgstamos duonos
Gaminimo eiga:
1. Ridikėlius, agurkus, krapus, svogūnų laiškus supjaustykite, gardinkite mėgstama druska bei pipirais, nepagailėkite grietinės (tinka ir jogurtas).
2. Kiaušinienė – beje, pastebėjau, kad daugelis maišo blogai iškeptą omletą su kiaušiniene. Kiaušinienė beveik verdama, o omletas kepamas. Ją reiktų ruošti puode, įmušus kiaušinius (vienai porcijai rekomenduoju 3 kiaušinius) ir įdėjus gabalėlį sviesto. Puodą ant ugnies reiktų nuolat maišyti, kartkartėmis jį nukeliant nuo ugnies. Ruošimo principas panašus į rizoto – nuolat maišant.
3. Mėgstamą duoną (aš čia renkuosi neutraliausią natūraliausią duoną) pakepkite arba paskrudinkite. Viską dėkite ant juos.
Skanaus!