D E R V Y N A S

Pavasarinės salotos su šviežiu derliumi ir kiaušinienė – puikus maistas belaukiant saulės

Niekaip neįsivaizduoju pavasario be salotų iš ridikėlių, agurkėlių, svogūnų, laiškų, krapų, grietinės druskos ir pipirų. Jas mums su sese visuomet ruošdavo mama! Su juodos duonos gabalėliu ir kiaušiniene arba dešryte….mmm. Atkartojant pavasario skonį ir pasitinkant jį kartu su @IKI pavasario šviežių daržovių derliumi, pagaminau sumuštinį su šviežiomis daržovėmis ir kiaušiniene (scrambled eggs).

Pavasarinės salotos ir kiaušinienė 

Jums reikės salotoms:

Ridikėlių

Agurko

Svogūnų laiškų

Krapų

Druskos

Pipirų

Grietinės arba jogurto

Jums reikės kiaušinienei (1 porcija):

3 kiaušinių

Gabalėlio sviesto

Vėliau druskos ir pipirų

Mėgstamos duonos

Gaminimo eiga:

1. Ridikėlius, agurkus, krapus, svogūnų laiškus supjaustykite, gardinkite mėgstama druska bei pipirais, nepagailėkite grietinės (tinka ir jogurtas).

2. Kiaušinienė – beje, pastebėjau, kad daugelis maišo blogai iškeptą omletą su kiaušiniene. Kiaušinienė beveik verdama, o omletas kepamas. Ją reiktų ruošti puode, įmušus kiaušinius (vienai porcijai rekomenduoju 3 kiaušinius) ir įdėjus gabalėlį sviesto. Puodą ant ugnies reiktų nuolat maišyti, kartkartėmis jį nukeliant nuo ugnies. Ruošimo principas panašus į rizoto – nuolat maišant.
3. Mėgstamą duoną (aš čia renkuosi neutraliausią natūraliausią duoną) pakepkite arba paskrudinkite. Viską dėkite ant juos.
Skanaus!
Share: