D E R V Y N A S

Švediški mėsos kukuliai / Köttbullar su urtiška bulvių, kreminiu gravy padažu, džemu ir žirneliais

Tikiu, kad tarp mano sekėjų yra ne vienas Skandinavijos gerbėjas. Faktas aiškus, jog aš esu didelė jos fanė. Nuo mažų dienų ten važiuoju, kai tik turiu progą. O kai nevažiuoju – jos įkvėpta, gaminu namie. Šį kartą švediški mėsos kukuliai / Köttbullar su urtiška bulvių, kreminiu gravy padažu, džemu ir žirneliais.

Švediškus mėsos kukulius pirkau LIDL (iš teminės savaitės: „Sodergarden”). Garnyrui pasirinkau šaldytus žirnelius ir ką turėjau – slyvų džemą. Tačiau čia puikiai tinka rauginti agurkėliai, marinuoti žirneliai, burokėliai, morkų salotos, kopūstai. Padažui – spanguolių, bruknių ar net šaltalankių džemas.

Švediški mėsos kukuliai / Köttbullar su urtiška bulvių, kreminiu gravy padažu, džemu ir žirneliais

Jums reikės:

Bulvių košei:

  • bulvių
  • sviesto
  • pieno 
  • česnako
  • sūrio (aš ištikima VILVI Memel Blue Reserve)

Padažui:

  • 60-70g sviesto 
  • 3-3.5 v.š. miltų
  • 200ml mix sultinio (maišiau jautienos ir daržovių)
  • 50ml riebios grietinėlės
  • šlakelio vorčesterio padažo
  • 1-2 a.š. garstyčių (pagal savo skonį)
  • druskos 
  • pipirų
  • krapų 
  • petražolių

Garnyrui ir pagrindiniam:

  • šaldytų žirnelių
  • mėgstamos uogienės ar džemo (šį kartą rinkausi slyvų džemą)

Gaminimo eiga:

Bulvių košė: išverdame nuskustas bulves. Susitarkuokite iškart sūrį. Pasiruoškite sviestą, pieną. Pieną galima naudoti šiltą, galima šaltą.

Išvirtas bulves nusunkite, sutrinkite. Trindami dėkite sviestą, nepagailėkite. Pilkite pieno. Vis dar trinkite. Berkit drusko, pipirų. Įspauskite pora skiltelių česnako (būtinai išimkite viduriuką, nes nuo jo dažnam stoja skrandis). Dėkite tarkuotą sūrį.

Šią košę aš dar atskirai pakepu ant keptuvės su sviestu.

Gravy padažas: ištirpinkite sviestą, jį laikydami ant kaitlentės ir atlikite sekančius žingsnius. Į sviestą berkite miltus ir nuolat maišykite, galite truputį patraukti nuo kaitros. Tada pilkite sultinio, svarbu po truputį. Maišykite maišykite. Turite pasiekti kreminę konsistenciją. Maišant mentele, pilkite grietinėlę. Maišykite, dėkite garstyčių, įlašinkite Vorčesterio padažo. Kapotus žalumynus sudėsite įdėjus į padažą kukulius.

Mėsos kukulius iškepkite pagal instrukcijas. 150 laipsnių kaitrumo orkaitėje su vėjeliu 15min ir tuomet skrudinant 180-190 laipsnių kaitroje 20-25min. Kai jau gerai apskrunda.

Kukulius dėkite į padažą, dėkite žalumynus.

Pateikite su bulvių koše, mėgstamu džemu ir pasirinktinai garnyrais. Aš užpyliau šaldytus žirnelius verdančiu vandeniu ir palaikiau pora minučių.

Skanaus!

@LIDL #reklama

Share: