D E R V Y N A S

Naminiai kotletai su bulviu koše ir bulvių padažu

Minšktų sultingų naminių kotletukų? + kreminė bulvių košė bei grybų padažas

Neturiu ką daugiau pridurti. Kotletai yra kotletai. Skanūs, paprasti, naminiai. Su kremine bulvių koše ir grybų padažu.

Receptą panaudojau iš tokio blog’o DerVynas 2015-ųjų.

Pradedam nuo padažo.

Grybų padažas prie kotletų

Jums reikės:

  • 50g pievagrybių 
  • 1 svogūno
  • 2 galvučių česnako
  • 50g sviesto
  • 1 šaukšto miltų
  • 100ml balto vyno arba Prosecco
  • sultinio arba tiesiog vandens
  • garstyčių
  • šviežių ar džiovintų čiobrelių
  • druskos
  • pipirų
  • 100ml grietinėlės 
  • šaukštelio balzamiko acto

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustome ir juos šiek tiek pačirškiname keptuvėje su sviestu. Tuomet dedame česnaką ir pievagrybius. Jeigu dar trūksta riebalų, pilame aliejaus arba dedame dar papildomai sviesto.

Beriame druską, pipirus, dedame čiobrelio šakeles ir garstyčias, pilame vyną.

Tuomet galima pilti sultinio arba vandens ir mėgstamų prieskonių papildomai.

Atskirai sumaišome miltus ir sviestą.

Dedame juos į padažą ir pilame grietinėlę. Aišku, norimą padažo konsistenciją galite reaguliuoti patys pildami daugiau vyno ar sultinio, ar daugiau grietinėlės. Galiausiai dar pilame šlakelį balzamiko acto, jis subalansuoja ir užbaigia skonį.

Naminiai kotletai su bulviu koše ir bulvių padažu

Naminiai minkšti ir sultingi kotletai

I būdas

Jums reikės (kiekius reguliuokite pagal valgytojų skaičių)

  • 250 g kiaulienos faršo 
  • 250g jautienos faršo
  • dviejų nedidelių šalotinių svogūnų
  • druskos 
  • pipirų
  • šaukšto garstyčių (aš naudojau raugintas iš „Fabrikėlis”)
  • 4 šaukštų natūralaus jogurto arba grietinės
  • pusės laimo sulčių ir tarkuotos laimo žievelės
  • poros šauktų džiūvėsėlių (aš naudoju tokius pamėgtus „Kauno Grūdų” su ciberžole, juos naudoju ir šniceliui, bet tinka visi)
  • truputėlio mėgstamų mėsai prieskonių (aš naudojau etiopišką barbere mišinį (dabar Afrikos virtuvė ant bangos, pagalvojau, bus liuks)

Gaminimo eiga:

Kiaulienos ir jautienos faršą sumaišome.

Smulkiai supjaustome svogūnus. Tuomet beriame druskos, pipirų, dedame prieskonius, garstyčias.

Jogurtą arba grietinę atskirai sumaišome su laimo sultimis, druska ir tarkuota laimo žievele. Drąsiai dedame keturis didelius šaukštus į faršą. Beriame dvi saujas džiūvesėlių ir viską gerai rankomis išmasažuojame.

II būdas

Jums reikės (kiekius reguliuokite pagal valgytojų skaičių)

  • 500g jautienos faršo
  • 150g riebios grietinėlės
  • svogūno
  • druskos 
  • pipirų
  • mėgstamų prieskonių

Gaminimo eiga toliau:

Formuoju nedidelius kotletukus ir juos pašaunu į 180-190 laipsnių karštumo orkaitę maždaug 30min.

Tuomet kotletus ištraukiu ir dar šiek tiek paskrudinu iš abiejų pusių ant orkaitės. Žinoma, tuomet juos metu į padažą, jie ten pasivolioja ir galima tiekti!

Arba tiesiog su daug sviesto čirškinu keptuvėje, o po to dar palieku pasiniurkyti padaže.

Kreminė bulvių košė su sūriu

Jums reikės (kiekius reguliuokite pagal mėgstamą konsistenciją ir žmonių skaičių):

  • 6 bulvių
  • 50-75ml grietinėlės arba pašildyto pieno
  • 30-50g sviesto
  • druskos
  • pipirų
  • mėgstamo sūrio (tarkavau VILVI puskietis sūrį MEMEL Piquant su bazilikais ir kietąjį)

Gaminimo eiga:

Bulves išverdame pasūdytame vandenyje.

Jas patriname, dedame sviestą ir pilame grietinėlę bei pipirus. Tad trinu blenderiu.

Dedu tarkuotą sūrį, jeigu dar norisi – galima sviesto.

Ant keptuvės dedu bulvių košę, ją pakepinu. Tada atgal į puodą ir dar pratrinu.

SERVIRUOJAM

Kuo buitiškiau – tuo geriau. Tinka puikiai rauginti agurkai, rauginti kopūstai, burokėlių salotos, kopūstų ir morkų salotos.

Skanaus!

Share: