D E R V Y N A S

Azijietiškos salotos su anties krūtinėle

Kaip iškepti anties krūtinėlę?

Dažnokai susiduriu su klausimu: na, kaip teisingai iškepti anties krūtinėlę? Čia panašiai, kaip ir su jautienos steiku ar tais pačiais kiaušiniais. Reikia truputėlio truputėlio meistriškumo, paskaičiuoti minutes, žinoma, kokybiško produkto ir voilà!

Labai svarbu kokybiška antienos krūtinėlė! Neskriauskit nei savęs, nei tų, kas valgys.

Kaip iškepti anties krūtinėlę

Kepam antienos krūtinėlę:

  1. Antienos file išimkite ir palikite kambario temperatūroje apie 30 min. Mėsa neturi būti šalta.

2. Pirmiausia antieną įpjaustykite skersai kažkur 2cm įpjovomis, kad kepant laisvai galėtų ištekėti riebalai. 

3. Anties krūtinėlę dėkite į šaltą keptuvę, odele žemyn ir kepkite 6-9 min (minutės priklauso ir nuo anties storumo, bet aš esu visada vis tiek už mažiau minučių), kol išsiskirs riebalai ir odelė taps auksinės spalvos. 

4. Tuomet antienos krūtinėlę apverskite, įdėkite žoleles, labai tinka rozmarinai, ir kepkite dar 3-4min. 

5. Tuomet du žingsniai: arba a., arba b.

a. Antį išimkite iš keptuvės, uždenkite folija ir leiskite pailsėti 5min, kad mėsa būtų sultingesnė ir nebūtų jai šoko. Jeigu jau nebepašausite anties į orkaitę, galite pagal tai ir minutes rinktis max vienai ar kitai pusei.

b. Antį pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę 7min. Jeigu norite pilnai iškepusios 10-11min. Jeigu planuosite kišti į orkaitę, mažinkite minutes ant keptuvės. Aš mėgstu žalesnę, tai kepu viso 8-9 min sudėjus abiejų pusių kepimą.

Druską ir pipirus dėkite tik ant iškeptos antienos. 

Su kuo valgyti?

Antieną labai skanu valgyti su saldžiais padažais, aviečių, persikų, bruknių uogienėmis ar džemais, taip pat įvairiais čatniais, labai tinka apelsinų čatnis.  

Mes dažniausiai sumaišome nuo antienos išsiskyrusius riebalus su persikų džemu ar kitu pasirinktu džemu ir būna labai labai skanu. 

Garnyrą galite daryti įvairų, bet labai tinka lęšiai. 

Kaip paruošti lęšius?

Puikiai dera raudonieji lęšiai. Lęšius virkite savo mėgstamame sultinyje, tai priduos lęšiam labai daug skonio. Virkite tiek minučių, keik nurodyta ant pakuotės.

Lęšius galite pagardinti šlakeliu šviežiai spaustų apelsinų sulčių ir kario prieskoniais.

Kiti garnyrai:

Prie antienos krūtinėlės puikiai dera morkų piure (morkų košė, buitiškiai tariant).

Prie anties tinka keliasdešimt sekundžių pavirtos žirnių ankštys.

Dera brokoliai ar briuselio kopūstai.

Antį galite pateikti ir salotų pavidale.

Aziejitiškos salotos su anties krūtinėle

Azijietiškos salotos su anties krūtinėle

Salotoms reikės:

  • Mėgstamų salotų lapų
  • Tarkuotos burokine tarka morkos
  • Plonai pjaustytų ridikėlių
  • Žirnių ankščių
  • Briuselio kopūstų
  • Pakeptų žemės riešutų
  • Skrudintų sezamo sėklų
  • Kalendros

Padažui

Tarkuoto imbiero šaknies

  • 2 v.š. sojos
  • 1 a.š. medaus arba agavų sirupo
  • 2 v.š. sezamų aliejaus
  • 1 a.š. laimo sulčių
  • nedidelio gabalėlio (apie 2 cm ar čiut mažiau) tarkuotos imbiero šaknies

Gaminame:

  1. Anties krūtinėlę išsikepame pagal instrukciją.

2. Žemės riešutus ir sezamo sėklas perku neskrudintas. Jas paskrudinu sausoje keptuvėje ir laikau spintelėje, o po to naudoju va tokiems ir panašiems patiekalams.

3. Dedame salotas, tarkuotą morką, ridikėlius. Žirnių ankštis ir Briuselio kopūstus dedame į verdantį vandenį. Žirnių ankštims užtenka vos keliolikos sekundžių, o Briuselio kopūstus galite pavirti ir minutę. Tada dedate į indą su ledukais ir šaltu vandeniu arba tiesiog kišate po šaltu vandeniu kiaurasamtyje, kad jie nustotų virti ir liktų žavingai žali.

4. Sumaišome ingredientus padažui. Labai daug šarmo čia priduoda šviežiai tarkuota imbiero šaknis.

5. Pilame padažą ant salotų, beriame riešutus ir sezamo sėklas. Pagardiname kalendra.

Skanaus!

Share: