Gazpacho / gaspačo – tradiciška ispaniška šaltsriubė, kilusi iš Andalūzijos. Ji labai populiari ir Portugalijoje, ir visoje Lotynų Amerikoje. Įprastai ši sriuba ruošiama iš pomidorų, agurkų, paprikos, česnakų bei vandenyje brinkytos duonos.
Caprese / Kaprio salotos – tai itin lengvas itališkas patiekalas su pomidorais, sūriu mocarela, bazilikais bei alyvuogių aliejumi.
O imkime ir sujunkime šiuos du lengvus ir visų pamėgtus užkandžius bei pasigaminkime “sriubinį” Kaprio salotų variantą, inspiruotą ispanų kulinarijos.
Caprese Gazpacho / Kaprio gaspačo
Jums reikės:
- 600-700g pomidorų (rekomenduoju maišyti geltonus, oranžinius ir raudonus, įvairių dydžių ir rūšių)
- 0.5 a.š. Maldon druskos
- 0.25 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 a.š. balto vyno arba balzamiko acto
- geros saujos bazilikų lapelių
- ¾ puodelio gero tyro alyvuogių aliejaus
- kelių riekelių šviesios ciabattos ar kitos panašaus stiliaus duonos
- 1-2 vnt mocarelos rutuliukų
- keleto pinijų riešutų
Gaminimo eiga:
Pirmiausia pasiruoškite bazilikų aliejų. Į trintuvą sudėkite šviežius bazilikų lapelius. Juos sutrinkite. Be abejo, galite ir sukapoti. Į nepakartojamą kvapą išskyrusius bazilikus pilkite alyvuogių aliejaus.
Mėgstamą šviesią itališką duoną suplėšykite gabaliukais. Juos, apšlakstę alyvuogių aliejumi, pašaukite į 200 laipsnių kaitros orkaitę 10-iai minučių.
Gaminame gaspačo. Pomidorus galite perpjauti per puse, tačiau Bosch VitaBoost 1600W yra toks galingas, kad to daryti nebūtina.
Sudėkite įvairių spalvų pomidorus. Jeigu naudosite daugiau gelsvų ir oranžinių – šaltsriubės spalva bus itin graži ir šiltai persikinė.
Prieš trinant berkite Maldon druskos, nepagailėkite juodųjų pipirų (aš mėgstu Tellicherry), pilkite šaukštelį balzamiko ar balto vyno acto.
Junkite trintuvą (šiai sriubai naudojai padažo funkciją, sriubos funkcija ją padarytų šilta, tad irgi yra galimybė ruošti šiltą pomidorinės sriubos variantą).
Gardinkite šaltsriubę bazilikų aliejaus šlakeliais (ir papuoš, ir priduos reikalingo skonio), plėšykite mocarelos sūrį, jo nepagailėkite taip pat.
Dėkite duonos gabalėlius, pabarstykite pinijų riešutais ir papuoškite baziliko lapeliais.
Beje, į trintuvą VitaBoost pilkite vandens, spauskite funkciją “Cleaning” ir voilia – jūs turite švarų įrenginį.
//
Su šiuo trintuvu ruošiau kelias ir šiltas sriubas. Taip, jis turi tokią funkciją, kad karšta garuojanti sriuba paruošiama būtent jame. Tereikia pasirinkti mėgstamus ingredientus (ruošiau moliūgų su morkomis ir apelsinais), paspaudus funkciją “soup”, po 7-8min turite jau šiltą patiekalą. Bet apie juos rudeniop, taip?
Kaip ir apie smoothie atradimus, kuriuos visus galite stebėti mano
Instagram paskyroje: @urte_dervynas.
//
Plačiau apie didelio veiksmingumo trintuvą Bosch VitaBoost 1600 W:
- Galingas 1 600 vatų variklis su 45 000 sūkių per minutę, įveikia bet kokius vaisius ir daržoves akimirksniu (išbandyta su ananasu, moliūgais…).
- 6 programos: glotnučiai, kokteiliai, sriubos, padažai, ledai ir valymas – puikūs rezultatai vieno mygtuko paspaudimu.
- Atsparus 2 litrų tritano ąsotis (nedūžtantis, be skonio ir kvapo), kur net žali ingredientai tampa karšta sriuba.
- Šešių ašmenų nerūdijančio plieno peiliukas užtikrina ypač švelnią tekstūrą net trinant kietus ir daug skaidulų turinčius ingredientus
- Skirtingų greičių nustatymas ir pulsavimo funkcija.
Šis įrašas paruoštas bendradarbiaujant su Bosch.
Beje, jeigu norite užbėgti laikui už akių ir greičiau gaminti įvairius smoothie, nei aš pasidalinsiu naujais receptais – kviečiu skaityti mano praeitų metų TOP glotnučius:
Šlapi ir glotnūs pusryčiai: 7 ingredientai šaldytuve ir TOP 5 sprendimai