D E R V Y N A S

Sveika mityba? (davai paprasčiau į viską žiūrim)

Valgau ir mėgstu žuvį, riešutus, avokadą, naudoju daug kokybiško alyvuogių aliejaus.

Myliu sūrį.

Labai mėgstu visas daržoves: nuo burokėlių, morkų, moliūgų, cukinijų iki patisonų ir saliero šaknies, esu visų rūšių salotų fanė: nuo paprastųjų lapinių iki rukolos, špinatų.

Dievinu bazilikus, krapus, rozmarinus, raudonėlius, pradėjau mėgti petražoles. Teikiu pirmenybę pagal sezoną arba ypač, kai užauginta pas tėtį, močiutę ar kitas gimines, na, turgus irgi tinka.

Net negaliu pasakyti, ar skaniau čiobrelių, mėtų, pipirmėčių ar šalavijų arbata.

Kaip špokas galėčiau nuvalgyti visas trešnes, laukiu, kada prisirpsta vyšnios, praleidžiu valandą ar daugiau prie agrastų krūmo.

Jeigu būtų mano valia, visų soduose atsodinčiau baltuosius serbentus. Gervuoges kaip ir vadinčiau savo mėgstamiausia uoga, tik bėda, kad myliu ir visas kitas uogas: mėlynes, bruknes, žemuoges…

Žirniai, pupos, šparaginės pupelės – duokit šen. 

Majonezas ne man, bet svogūnų laiškai su krapais, agurkais ir pomidorais be grietinės atrodo nekaip. Kaip ir silkė su bulvėm bei čiut pamarinuotais svogūnais. Nors nesu iš tų, kurie suvartoja po 100g duonos per dieną, visgi šviežiai kepta ar tiesiog gardi duona su gausiu sluoksniu sviesto (o jeigu dar česnako) prilygsta seksui. 

Antiena, vištiena, jautiena, net kartais kiauliena – jeigu gerai paruošta, kokybiška ir tikra – važiuojam.

Grybai ? O taip! Baravykai, rudmėsės, raudonviršiai, lepšiai, ūmedės, voveraitės, vooooveraitės…Jūs gražūs ir be galo skanūs.

Kmynai, pipirai, kuminas, cinamonas, ciberžolė. Spalvinkit ir toliau mano gyvenimą.

Kkriaušės, slyvos, slyvaitės, rojaus obuoliukai, antaniniai, ananasiniai ir visi kiti obuoliai, na gerai, figos, apelsinai, mangai, galėčiau iš jūsų statyti pilis. 

Vandeniui parašyčiau odę, o vynui ne vieną knygą. Net visas užpiltines, grapą, tekilą, alų ir viskį laikau meno kūriniais.

Ulongas, balta, žalia, juoda, pu-erh – įpilkit, prašau. Šviežiai skrudintos kavos kvapas riečia nosį…

Geriausias desertas? Džiovinti rabarbarai, džiovinti obuoliai, džiovinti kokosai, džiovinti melionai, džiovinti ananasai ir visos kitos džiovintis uogos. Na, ok, dar negaliu atsispirti geram šokoladui. 

Tie pyragai ir bandelės, ruoštos profesionalių kepėjų, močiutės ar tėvų, irgi randa vietą po mano saule. 

Kiaušiniai iš kurių be papildomų ingredientų gali paruošti n variacijų. 

Galėčiau tęsti nesustodama, nes dauguma prekių čia lietuviškų, na tris keturias įterpiau iš užsienio. Bet jeigu dar paliestume kitų šalių, o jeigu viso pasaulio šalių virtuves ir patiekalus, galėtume apie tai kalbėti visą gyvenimą. Na, tai ir kalbėkime. 

Turbūt todėl ir esu foodie. Kaip čia lietuviškai galima būtų išversti – maisto ir gėrimų fanatikė. 

O pradėjau tekstą, nes susimąsčiau, ar mano mityba priskiriama prie nesveikų? Nesilaikau jokių keto dietų, neskaičiuoju tarpo tarp valgymo, nebandau gauti energijos iš sveikuoliško batonėlių, neiškeičiu porcijos špinatų į saują tablečių (bet tam tikrų vitaminų / papildų tikrai neatsisakau). Aišku, negalėčiau eiti demonstruoti bikinio madų, bet jaučiuosi laiminga.

Oi pamiršau kopūstus! Kaip mėgstu kopūstus. Visom formom. Ir matau pro langą putino uogas, einu nusiskinti. Ai dar svarainius. 

Štai ir mano visi vitaminai.

p.s. Ir grikius! esu ir grikių fanė.

Kas mano šaldytuve ir spintelėse?

Laukite tęsinio. 

Share: