D E R V Y N A S Čia jūs rasite vyno, alaus, tekilos, viskio, grapos ir kitų gėrimų derinius su maistu.

Tailandietiška vištienos sriuba (receptas)

Thai chicken soup Tailandietiska vistienos sriuba

Mane visada žavi ypatingu skonio balansu pasižyminti Azijos šalių virtuvė. Kartu, saldu, sūru, rūgštu ir aštru – štai kas yra idealus skonis. Tad dalinuosi išbandytu puikiu gardžios ir šildančios tailandietiškos vištienos sriubos su ryžių makaronais receptu.

Receptą radau viename blog’e, inspiruota „Ken Hom’s Hot Wok” knygos. Ir aišku, biškutį paturbinta ryškesniu skoniu.

Tailandietiška vištienos sriuba su ryžių makaronais

Puodui sriubos reikės (4 porcijos):

25o-400 g ryžių makaronų (jeigu norite mažesnių porcijų, tuomet dėkite vieną pakelį makaronų, o jeigu norite sotesnės sriubos, tuomet drąsiai galite pasiruošti ir 400g makaronų
250g Pekino kopūsto (pusė vidutinio dydžio)
300g vištienos krūtinėlės
Vienos nutarkuotos citrinos žievelės
Vienos nutarkuotos laimo žievelės
1 v.š. obelių ar rapsų aliejaus
2 česnako skiltelių
4 imbiero griežinėlių
1 a.š. druskos
1 a.š. juodųjų pipirų
1.5 v.š. lengvo sojos padažo (light soy sauce) 
1,5 l vištienos sultinio (3 kubeliai)
8 svogūnų laiškų 
šviežios kalendros 

Padažui:
5 v.š. žuvų padažo (Thai fish sauce)
1 a.š. džiovintos aitriosios paprikos 
3 skiltelių smulkinto česnako 
1.5 v.š. žaliosios citrinos sulčių
5 valgomųjų šaukštų vandens
1.5 v.š. cukraus

– Pasiruoškite padažą – susmulkinkite česnaką, pilkite žuvies padažą, vandenį, spauskite citrinos sulčių, berkite cukrų ir čili.

– Pasiruoškite ingredientus: nutarkuokite citrinos ir laimo žieveles, supjaustykite nedideliais gabalėliais Pekino kopūstą ir dar mažesniais gabalėliais vištieną. Atsipjaukite imbiero gabalėlius ir sutraiškykite česnaką.

– Dideliame puode užvirkite vandenį ir dėkite sultinio kubelius.

– Į keptuvę pilkite aliejaus ir apkepinkite Pekino kopūstą, jis turi sukristi ir šiek tiek pakeisti spalvą – gražiai pagelsti.

– Kopūstus berkite į sultinį.

– Pora minučių keptuvėje pakepinkite imbierą ir česnaką ir taip pat dėkite į puodą su sultiniu.

– Į puodą pilkite soją, berkite druską ir pipirus, pilkite padažą ir berkite citrinos bei laimo žieveles. Pavirkite pora minučių.

– Tuomet dėkite vištieną, pavirkite dar 2 min.

– Ir galiausiai dėkite makaronus, priklausomai nuo to, kiek juos reikia virti (manuosus 4min), tiek dar pavirkite sriubą. Berkite ant jos šviežio svogūno laiškų, kalendros ir valio!

* Tiesa, jeigu ne visas keturias porcijas, tuomet dėkite tik tiek makaronų, keik bus valgančių.

Skanaus!

Maisto ir gėrimų deriniai:

Derinkite su labai lengvu alumi pale lager ar tiesiog lengvu lageriu. Kaip pvz. Peroni, Beck’s…


Thai chicken soup Tailandietiska vistienos sriuba

 

Share: