D E R V Y N A S

Jaunuolis Božolė

Beaujolais Nouveau 2015

Ar mėgstate šį jauną vyną Beaujolais Nouveau? Ar švenčiate jo atvykimo dieną?

Dar prieš tris metus rašiau apie „kas tai per vynas„. Bet trumpai tariant, tai jaunas šių metų vynas. Pagal visas tradicijas jis atkemšamas trečiąjį lapkričio ketvirtadienį, o dauguma susirenka trečiadienio vakarą ir laukia 24valandos, kai oficialiai galima šį vyną atkimšti. Įdomu tai, kad daugelis prancūzų belaukdami Beaujolais Nouveau gurkšnoja šampaną…Ir po 24val jį gurkšnoja. Jaunasis vynas tampa tik šventės akcentu. Tiesa pasakius, man su šiuo vynu yra panaši situacija. Gal taip ir geriau, nes padauginus Božolė vyno, jūsų gali laukti nelabai žvalus rytas. Tad su šiuo pašėlusiu jaunuoliu būkite atsargūs!

Šių 2015 metų Božolės ragavome jau kelias rūšys, vynas fainas ir kokybiškas. Tiek man, tiek mano visai komandai, su kuria ir laukėm 24valandos vakar, labiausiai patiko – baltas ir rožinis. Visi šie jaunieji vynai pasižymi be galo intensyviais aromatais. O šių metinis baltas atrodo lyg pagamintas iš melionų…

Su kuo derinti? Tradiciškai prie Beaujolais Nouveau rinkitės dešreles su bulvių koše ir kopūstais! Tiks ir visokie kitokie riebesni patiekaliukai. Jei netrykštate noru valgyti dešrelių (nors galėtumėte), tuomet rinkitės riebesnę žuvį, paštetus, svogūnų sriubą, kiaulienos slėgtainį ar svogūnų pyragą…Raudoną derinkite su kietaisiais sūriais.

Beaujolais Nouveau 2015

Be abejo, Božolė nėra pats geriausias ir kokybiškiausias vynas, tačiau jis puikus rudens ir žiemos pradžios akcentas ir turi dar keletą gerų savybių: jis puikus vynas, kuris sujungia žmones visame Pasaulyje kiekvieną lapkričio trečiąjį ketvirtadienį; jis puikus jaunuolis, kuris priverčia susitikti su draugais ir bičiuliais taurei vyno; jis puikus, nes priverčia dėl jo daryti šventę ir gaminti vokiškai prancūzišką vakarienę.

BEaujolais Noveau 2015

Božolė jus kviečia į pasimatymą.

Share: