D E R V Y N A S

Ar svarbu laikytis tradicijų ir ritualų: visokie pamąstymai, patarimai, pyragai, vynai

Pamąstome, kiek tam tikros tradicijos ir ritualai mums padeda ar mus stabdo.

RITUALAI

Tokie ritualai kaip rytinis kavos puodelis ir mėgstamiausi pusryčiai mums signalizuoja apie būsimai gerą dieną. O sako, kai darai, ką mėgsti, tai ir viskas gerai darosi.

Neseniai rašiau į savo/mūsų naują blog’ą apie savus pusryčių ritualus ir nukrypimus nuo įprastų ritualų, kurie irgi turi savų signalų. Atsirandantys nauji pyragų afrodiziakinių sexy pyragų kepimai, matyt, irgi turi savų signalų.

Tai va čia yra mano pusryčių ritualai, pyragų receptai ir Poniški patarimai.

http://supperlithuania.com/sexy-vs-romantiski-pusryciai-ir-pyrago-su-afrodiziakais-receptas/

pusryciai pamela anderson loftas

 

(žiauriai mėgstu pusryčiams bananus)

 

pusryciai varske loftas

(ypač su grudėta varške, medum, cinamonu ar aviečių/agrastų uogiene)

TRADICIJOS

Kaip jūs švenčiant šventas Velykas?

Aš šventas Velykas šventai ir švenčiu, nes visuomet laikiausi ir vis dar laikausi nuomonės, kad šventas šventas reikia švęsti ir šventas tradicijas reikia palaikyti.

Galima būtų padiskutuoti, kurių šalių velykinės tradicijos yra įsipainiojusios į lietuviškąsias, bet gyvenant tokiame mix kalbos ir mix tradicijų amžiuje geriausia perdaug nesigilinti, o daugiau daryti.

Velykoms iš savo pusės visuomet pasirūpinu kadagio šakele, kurią lygiai po savaitės praėjus verbų sekmadieniui vežiuosi pas močiutę. Tą savaitę planuojamos dovanos: močiutei, mamai, sesei, tetei ir visiems.

Apie dovanos rašiau atskirą patarimų straipsnį ir įdedu susidomėjusiems nuorodą.

http://www.ciopciop.lt/straipsnis/ciop-ciop-patarimai

http://www.balsas.lt/naujiena/786199/ciop-ciop-velykiniai-topai-patarimai-ka-dovanoti-per-velykas-ir-gardaus-pyrago-receptas

Šiais metais savo šeimai padariau linksmą velykišką fotosesiją ir nupirkau vyno – šį kartą bandžiau Afrikietišką Bellingham Big Oak Red Cabernet Sauvignon -Shiraz. Žiauriai gera akcija MV parduotuvėse vyksta balandžio mėn., tai net neapsimoka nepirkti. Ai prie velykiškai ruošto šiek tiek aštroko kalakutienos, šparagų ir paprikų troškinio derėjo, prie ananasų, sūrio ir kalakutienios kumpio mišrainės irgi, o prie baltos mišrainės mama iš Vokietijos parvežė Riesling’ą iš Rheinland Pfalz regiono.

Ir taip pat mama parvežė mano mėgstamiausią žurnalą ir nupirko prie bažnyčios ‘šventą’ apyrankę.

apyranke

(šventa apyrankė pirkta prie bažnyčios)

Food and Travel magazine

(mano mėgstamiausias žurnalas Food & Travel)

vynas south african Big oak Bellingham

Močiutė iškepė žiauriai turbinį Napaleoną, kurio receptą netrukus ir aš gausiu, o tada jau bus…

napaleonas pyragas Velykos

(Napelonas ir afrikietiškas Pinot Noir labai gražiose taurėse)

alus velykos gražios taurės

 

(kas vyną, kas alų, bet irgi labai svarbu pagalvoti apie taurę – radom vertą svarbios pocizijos sekcijoje)

Praeitais metais močiutė kepė ‘paschą‘, bet pareiškė, kad tai rusiška tradicija ir nutarė, to nebedaryti. Gal ir teisingas požiūris, bet buvo labai skanu…


pascha

 

(rusiška velykinė pascha)

Urte su Martyna pascha

(mes su sese)

NEI RITUALAI, NEI TRADICIJOS

Tokia gal ir ne pati įspūdingiausia naujiena, bet pagalvojau, kad naudinga parašyti, ką daryti su po Velykų likusiais kiaušiniais. Ir šiaip yra gerų receptų. Ypač vienas – žaliųjų žirnelių ir fetos užtepas – tikrai labai skanu, tikrai.

http://www.balsas.lt/naujiena/786317/velykiniai-topai-cezario-salotos-cezario-sumustinis-ir-kiti-likusiu-po-velyku-kiausiniu-panaudojimo-budai

IR RITUALAI, IR TRADICIJOS

Mėgstu rašyti. Ne paslaptis. Straipsniai man jau ir tradicijos, ir ritualai, ir poilsis.

Tad labai mielai kviečius visus sekti ir naują mūsų blog’ą:

http://supperlithuania.com

Ir galite nusipirki naują VIRTUVĖS žurnalo numerį, kuriame interviu su šefu prancūzu ir daug skanių nautruokų iš naujo pavasarinio „Stiklių” meniu.

Virtuvė žurnalas straipsnis

 

(ištrauka iš straipsnio)

Virtuvė žurnalas naujas numeris pavasario

(naujas VIRTUVĖS žurnalo numeris)

 

 

 

Share: