D E R V Y N A S

‘Very springy Asian spinach curry’ ir Ponių laimės alus

Atgaivinome darbe su dream team pietų tradiciją. Na mes ir taip  gaminame vieni kitiems kone kasdien, bet kai tai garsiai įvardijama, tampa rimtesniu reikalu. (Čia net kaip ir draugystėj ar besilaikant dietos, jeigu garsiai pasisakai – visi rimčiu ‘žiūri’).

Pamėgau ganimti ala Thai virtuvę – svarbu turėti tinkamų prieskonių ir dėti vienas po kito, o visi kiti ingridientai labai laukiame keptuvėje ir taip.

Bendros taisyklės: gardinti čili, laimu ir kalendra (ir baziliku); naudoti kario pastą (žalią, raudoną); žuvies ar austrių padažą; laimą; galangalą; kafyro laimo lapelius; (imbierą); čili…ir ingridientus dėti ne visus iškart.

Tai toks receptas:

8 asmenims jums reikės:1 kg vištienos file
800ml kokosų pieno
250ml kokosų kremo
1 š. palmių cukraus
žuvų padažo
4 čili pipirų
60 g šviežios kalendros
2 š. kario pastos
750g pakeliai špinatų
150 g anakardžio riešutų
3 pakelius stiklinių makaronų
4 vnt laimo
kafyro laimo lapelių
3 galvutės imbiero
Galangalo šaknies (konservuota)Visų pirma pasiruoškite visus ingridientus: supjaustykite kubeliais vištieną, imbiero šaknis, iš čili pipiro išimkite sėklas ir pipirą susmulkinkite, nuplaukite špinatus.
Keptuvę įkaitinkite ir pilkite kokosų kremą, dėkite kafyro laimo lapelius ir dalį imbiero. Šiek tiek patroškinkite, tuomet pilkite dalį kokosų pieno, dėkite dalį čili pipiro, pilkite žuvies padažo, kario pastos šaukštelį. Dar šiek tiek patroškinus sudėkite vištieną, likusią dalį imbiero, pilkite kokosų pieno, dėkite šaukštelį galangalo šaknies, kario pastos, žuvies padažo pagal skonį, įspauskite laimo sulčių ir dėkite šaukštą palmių cukraus. Viską patroškinkite keletą minučių, tuomet dėkite špinatus. Skirtingu laiku dedant prieskonius ir ingridientus, jie sukurs apvalesnį ir išbaigtesnį azijietišką skonį. Stiklinius makaronus dėkite į verdantį vandenį, iškart nuimkite nuo ugnies ir palaikykite tris minutes. Tiekite apibarstydami šviežia kalendra bei šiek tiek paskrudintais anakardžių riešutais!
thai lunch team lunch Thai cuisine Tailandietiškas vištienos ir špinatų karis
(Tailandietiškas špinatų ir vištienos karis su anakardžiais ir stikliniais makaronais)
Beje, šį kartą derinome Butautų dvaro bravoro Madonos alų (it. madonna < mia donna – mano ponia). Kitaip tariant ragaujame – Ponių laimė. Nors alus nėra pats moteriškiausias gėrimas, tačiau šis labai jau toks. Malonaus karamelinio skonio, šiek tiek salstelėjęs. Skonyje galima aptikti ir kartumo, bet prie viso šito Tailandietiškos virtuvės džiaugsmo šie skoniai puikiai dera.
madonos alus butautų dvaro
(Madonos lietuviškas alus)
Ciop Ciop komanda, dream team, komandiniai pietūs
(ČIOP ČIOP komanda)
Skanaus savaitgalio!
Share: