D E R V Y N A S

Boso vestuvių belaukiant

Belaukiant boso vestuvių, kurios jau rytoj. Ir poryt startuojant su nauja švenčių serija ‘Second Wedding Day’ tik dar kartą įsitikinau, kad šios vasaros ‘wanna visit’ yra Italija.

antra vestuviu diena Ciop Ciop

Žiūriu Anthony Bourdain ‘Parts Unknown’ apie Siciliją. Pradžiai sukėlė keistas emocijas apie mėsą. Bliamba, visas pasaulis valgo tiek mėsos ir nužudo vardan mėsiškų poreikių patenkinimo tiek gyvūnų – šernų, arklių, aštunkojų, jaučių, vištų ir ėrių. Bet siciliečiai, kurie save mieliau ir vadina siciliečiais, o ne tiesiog italais, gamina daug vyno ir sūrio. Skanaus vyno ir dar skanesnio sūrio. O gal atvirkščiai.

Anthony Bourdain Parts unknown

 

Anthony Bourdain Parts unknown

Vienok, pasiliksiu prie savo stiliaus ir visų pirma, pasvarstysiu, jog daug žmonių daug ką daro dėl mėsos – valgymui, pardavimui, pirkimui ar kam kitam.

Antra, esu užkietėjusi sūrio ir vyno mylėtoja. Kad ir Sicilija nėra nr.1 pasaulyje vyno kokybės matavimuose, bet, kaip pavyzdžiui, Planeta vyninės vynai man yra planetiškas atradimas. O vynuogių rūšis Nero D’avola (velnio akis) yra viena mano mėgstamiausių. Ir viena būdingiausių Sicilijos kraštui.

planeta nero d'avola

Trečia, ‘eating a lot of cheese and drinking a lot of wine makes me happy’. Mane, kaip ir jus, taip?

Anthony Bourdain Parts unknown

 

Anthony Bourdain Parts unknown

Ketvirta, iki ryt!

 

Share: