Atsakymas į klausimą – kaip namie pasidaryti frozen Margaritą!
Frozen Margaritos kokteilio istorija prasidėjo Dalase, Teksaso Valstijoje. Vienas vyriokas, Mariano Martinez atsidarė nedidelį restoranėlį.
Dėl gero maisto ir puikių Margaritų svečiai tiesiog plūsdavo į jo užkandinę. Barmenas neatlaikydavo tokių srautų ir nusprendė ieškoti alternatyvos ranka plakamoms Margaritos (mat klasikinės Margaritos yra plakamos ranka barmeno plaktuve – shaker’yje).
Ryte prie kavos puodelio Martinez kilo mintis panaudoti ledų mašiną kokteilių darymui – taip gimė frozen Margaritos, kuriomis dabar mėgaujatės ir pas mus.
Žinoma, namie Frozen Margaritos daromos ne su ledų mašina, o naudojant ledukus ir šaldytas vaisių tyres arba šaldytus vaisius ar uogas.
Puikiai tinka šaldytos vaisių tyrės – mangų, pasiflorų, guavų, aviečių. Puikiai tinka ir šaldytos uogos, ypač braškės…mmm. Tinka ananasai (bet bus saldoka). Tinka ir šviežias uogas ar vaisius maišyti su ledukais.
Yra daug receptų, yra daug variacijų. Savo mėgstamą atrasite ragavimo ir eksperimento būdu.
Klasikinė Margarita yra daroma su Cointreau likeriu ar kitu triple sec likeriu. Kai kurie nenaudoja likerio ir vietoj jo deda daugiau agavų sirupo. Kiekvienas turi savo receptą.
Primenu klasikines klasikinės (ne frozen) Margaritos proporcijas: 40ml tekilos, 20ml Cointreau, 20ml laimo sulčių. Nors aš mėgstu mažiau likerio ir daugiau laimo:) Bet čia skonio reikalas.
Nepamirškite, jog gaminant Frozen Margaritas su skirtingais vaisiais ir skirtingomis tyrėmis ar uogomis galima varijuoti renkantis blanco ar reposado tekilas. O gal net meskalį ir pasigaminti Meskalitą?
Pasiflorų frozen Margaritai
2-iems reikės:
- 100g tekilos
- 40g Cointreau
- 40g žaliosios citrinos sulčių
- 2-iejų Agavų sirupo įspaudimų
- 6-ių šaukštų pasiflorų tyrės
- 5-ių ledukų
Gaminimo eiga:
Suruošiame visus ingredientus. Įsispaudžiame žaliosios citrinos sultis. Viską dedame į Bosch VitaBoost 1600W ir spaudžiam „shake”. Suplaktą Margaritą pilam į paruoštas taures.
Kraštelius aptepkite prapjauto laimo, apelsino ar kitu vaisiumi (jūsų tikslas yra suvilgyti kraštelį, jog prie jo liptų druska ar kitas pagardas). Tuomet į lėkštutę paberkite druskos ar Tajin prieskonių (rekomenduoju) ir taip turėsite visų mėgstamą Margaritos kraštelį.
Tajín kompanijos prieskoniai sukurti tame pačiame Jalisco regione, Meksikoje, iš kurio atkeliauja tekila. Pamėgti meksikietiškoje virtuvėje ir puikiai subalansuoja Margaritų skonius. Tai džiovinti čili pipirai, laimas bei druska. Genialumas slypi paprastume. Jais prekiauja www.bodega.lt.
o
Aš su savo mylimu Bosch VITABOOST 1600W.
Interpretacijos.
Joms ribų nėra. Skirtingos tyrės, kitokia tekilos rūšis, mažiau agavų, daugiau laimo, mažiau laimo, daugiau Cointreau – viskas jūsų rankose. Mažiau ledo, daugiau ledo – tirščiau ar lengviau.
Kraštelį gardinti galite ir įprastai – vien druska.
Sėkmės Margaritos atradimuose.
o
Beje, praeitais metais buvau Margaritos savaitės ambasadorė Lietuvoje. Jeigu bus vėl, viliuosi, kad būsiu vėl. Oficiali Margaritos kokteilio diena yra vasario 22d.
Tai yra vienas populiariausių pasaulio kokteilių. Jis yra vienas iš mano mėgstamiausių kokteilių, beje. Išvertus iš ispanų kalbos reiškia ramunėlę. Nors su ramunėm ji neturi nieko bendro.