Ruduo yra apie jaukius vakarus namie. Ruduo yra apie šilumą viduj. Ruduo yra apie sriubas, troškinius ir…grybus. Tad jums, ponios ir ponai, dovanoju visiškai rudenišką grybų sriuba.
Ją pasigaminsite labai lengvai, vos per keliolika minučių. Be didelio pasiruošimo, tik su didele meile.
Einam pirkti grybų, jungiam savo trintuvą ir džiuginam skrandį.
Trinta grybų (baravykų, voveraičių ir pievagrybių) sriuba su pelėsiniu sūriu
Jums reikės 4-ioms porcijoms:
- 300 g pievagrybių
- 300 g voveraičių (arba truputį daugiau)
- 4-5 džiovintų baravykų
- galima dėti 200 g baltųjų konservuotų pupelių
- 150ml sveiko ekologiško daržovių buljono
- 80g sūrio su mėlynuoju pelėsiu
- 1vnt svogūno
- 2-ų skiltelių česnako
- druskos
- juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
- Voveraites pamerkite į šaltą vandenį su druska 10-iai minučių.
2. Džiovintus baravykus užpilkite karštu vandeniu ir taip pat truputį palaikykite.
3. Nuplikykite pievagrybius.
4. Kai voveraitės pabus šaltame vandenyje, jas nuplikykite karštu vandeniu taip pat.
5. Į Bosch VitaBoost 1600W trintuvą dėkite svogūną, česnakus, sudėkite grybus, truputį druskos (nepersistenkite, nes sultinys irgi sūrius, pelėsinis sūris taip pat), pipirų ir supilkite sultinį.
6. Spauskite „soup” režimą ir po 8min turėsite garuojančią karštą sriubą.
7. Ją puoškite pelėsiniu sūriu (palaužikite jį gabaliukais), šviežiais bazilikais (tinka ir petražolės) bei mėgstamais džiuvesėliais.
Kaip ir minėjau, į sriubą galite dėti ir pupelių, ji taps dar sodresnė.
Ši sriuba (be sūrio) yra visiškai vegan.
//
O jeigu galvoje jums dar vasara ir viduje karšta – prisiminkite šaltą pomidorų sriubą:
Ispaniškai itališkas lengvas patiekalas – Caprese Gazpacho / Kaprio gaspačo
Plačiau apie didelio veiksmingumo trintuvą Bosch VitaBoost 1600 W:
- Galingas 1 600 vatų variklis su 45 000 sūkių per minutę, įveikia bet kokius vaisius ir daržoves akimirksniu (išbandyta su ananasu, moliūgais…).
- 6 programos: glotnučiai, kokteiliai, sriubos, padažai, ledai ir valymas – puikūs rezultatai vieno mygtuko paspaudimu.
- Atsparus 2 litrų tritano ąsotis (nedūžtantis, be skonio ir kvapo), kur net žali ingredientai tampa karšta sriuba.
- Šešių ašmenų nerūdijančio plieno peiliukas užtikrina ypač švelnią tekstūrą net trinant kietus ir daug skaidulų turinčius ingredientus
- Skirtingų greičių nustatymas ir pulsavimo funkcija.
Šis įrašas paruoštas bendradarbiaujant su Bosch.
//
Dar daugiau visko mano Instagram: