D E R V Y N A S

Vyno šaldytuvas CASO

Vyno šaldytuvas – pižonų reikalas ar vyno mėgėjo pirkinys?

Be abejo, vyno šaldytuvas yra investicija. Ilgalaikė ir duodanti gardžius vaisius.

Man tik kyla klausimas, ar kada domėjotės jų kainomis? Dažnas galvoja, kad kainos bauginančiai didelės, bet ar tikrai? Vyno šaldytuvėlį galima įsigyti ir už kelis šimtelius, o itin geras sieks tūkstantį ar šiek tiek su trupučiu. Tačiau, kai paskaičiuoji išlaidas geram vynui, suvoki, kad jis atneš daugiau naudos, nei taps „nelogišku pirkiniu“.

CASO vyno šaldytuvas Dervynas Urtė

Rinkdamasi, ar pirkti daiktą, dažnai išskaičiuoju tokį rodiklį: kiek kartų jį panaudosiu. Tai reiškia, jeigu daiktą naudosi nuolat ir daug metų, jo dienos kaina – vos keli centai.

Antra, yra grupė žmonių, kurie mėgsta ir perka vynus, visiškai pamiršdami faktą, kad juos reiktų laikyti tinkamoje temperatūroje ir, be abejo, ragaujant jais mėgautis tinkamos temperatūros. Kitaip perfrazuojant – investuoja į gerą produktą ir rizikuoja jį sugadinti neteisingai laikydamas arba nepajusdamas tikro malonumo, pasirinkęs patiekti per šaltą arba per šiltą.

Šampanao kaina ir temperatūra

Nusiraminkite.

Tam esu aš, kuri nedideliame Vilniaus centro butuke pasistatė investiciją ir pasakos jums apie teisingas vyno laikymo ir tinkamas vyno pateikimo temperatūras. Nesilaikau nuomonės, kad tik turint didelius namus atsiras vietos šaldytuvui. Juk neturint daug vietos namuose yra galimybė rinktis nedidelį vyno šaldytuvą.

Vyno šaldytuvas

Viskas tik dėl galutinio tikslo – malonumo mėgautis mėgstamais gėrimais.

Pas mane stovi vokiškas, užtikrintos kokybės ir fusion dizaino gražuolis CASO vyno šaldytuvas. Rinkausi rimtesnį variantą, dviejų durų, kad darinėjant netrikdytų temperatūrų svyravimai, su skirtingų temperatūrų zonomis, be abejo. Jame telpa 126 standartiniai vyno buteliai.

https://www.caso-germany.com/en/wine-cooler-compressor-technology/

Patarimai renkantis vyno šaldytuvą:

  1. Įvertinkite vietą, kurioje jis įsikurs: a. ar jis bus elegantiškai integruotas į spinteles ir mažiau matomas; b. ar bus pastatomas ir stilingai puoš erdvę. 
  2. Reikėtų rinktis bent 20 % didesnės talpos šaldytuvą nei jūsų dabartinė vyno kolekcija. Žinoma, visada galite ją pradėti kaupti nuo nulio!
  3. Gražus šaldytuvas sukuria ypatingą stilių jūsų namuose, o profesionalus parodo, kad vertinate kokybę. Idealiausia suderinti abi savybes.
  4. Lentynos, be abejo, turi būti gulsčios!
  5. Atkreipkite dėmesį į tarpus tarp lentynų – kai kurie šaldytuvai nepritaikyti didesniems putojančio vyno buteliams, o gal jūs būtent tokius ten ir norėsite laikyti?
  6. Atkreipkite dėmesį į tai, kiek šaldytuvas sunaudoja elektros energijos.
  7. Jeigu yra galimybė, rekomenduoju rinktis šaldytuvą su skirtingomis temperatūrų zonomis.
  8. Pageidautina, kad šaldytuvas turėtų vidinį LED apšvietimą (kad šviesa nepaveiktų vyno).
  9. Kokybiškas šaldytuvas turėtų turėti apsaugą nuo UV spindulių.
  10. Jis neturėtų veikti kaip garvežys. Skirkite prioritetą veikiantiems tyliai.
  11. Rakinamas šaldytuvas ­ – jėga. Apsauga ne tik nuo vaikų, bet ir nuo ištroškusių draugų.

Besidomintiems mielai atsakysiu į klausimus asmeniškai.

Nuolaidos kodas URTEDERVYNAS www.pigu.lt, galioja iki 2020.12.31. #reklama

Netrukus daugiau turinio apie vyno laikymą, temperatūrų parinkimą ir kitus namų vyno vartojimo gido reikalus.

o

Iliustracijų autorė Aleksandra Vorončenko.

Share: