D E R V Y N A S

Ką pirkti dovanų jums atsako universalus šventinių dovanų gidas

Tegu šiemet karaliauja nepaprastas paprastumas!

Norisi šią žinutę perduoti ne tik naujų metų tendencijų sekėjams, skandinaviškų ar japoniškų interjerų kūrėjams bei mažų juodų suknelių fabrikams. Nuo Šv. Kalėdų norisi nuplėšti plastikinius papuošimus, ant stalų degti ilgas plonas žvakes klasikinėse žvakidėse, o po eglute artimiesiems padėti to nepaprasto paprastumo. Bet praktiško!

Siunčiame jums paskutinės savaitės šventinių dovanų gidą. (Net neabejoju, jog jį taip pat galėsite panaudoti visus metus gimtadieniams ir kitoms įvairioms šventėms). Tegul jis leidžia lengviau išspręsti dovanų klausimus!

Urtės Dervyno Kalėdinių dovanų gidas

5 dovanų rinkinių idėjos su maistu

Nors šventiniu laikotarpiu ir taip labai daug temų sukasi apie maistą, visgi maistinės dovanos yra smagus reikalas.

Čia siūlau parinkti praktiškus produktus, kurie naudojami kasdien, tačiau aukštesnės kokybės nei dauguma sau leidžia pirkti arba truputėlį neįprastus, nekasdienius, kokybiškus dalykus pasilepinimui.

1. Gera druska, kokybiški pipirai ir tyras aukščiausios rūšies alyvuogių aliejus.

Šie trys produktai yra vieni geriausių palydovų bet kurio žmogaus virtuvėje. Tik jie nebevadinami tik druska ar tik pipirai. Suruoškite rinkinį iš Maldon druskos bei Tellicherry pipirų. Gurmaniškų prekių krautuvėlėse rasite ir daugiau druskų bei pipirų pasirinkimų. Kokybiško aliejaus rasite taip pat jose, pvz. „Itališko skonio gurmanų“, „Greita Sraigė“, „Užupio Krautuvėlė“, „Assorti“. O jeigu dovana atrodo per kukli – pridėkite pipirų malūnėlį, stilingą druskinę ar kuponą į aliejaus pažinimo kursą.

2. Kokybiškų džiovintų vaisių, riešutų rinkiniai arba riešutų sviestas.

Tikrai kokybiški, ekologiški ar tiesiog mažai purkšti (mat džiovinti vaisiai ir riešutai dažniausiai būna su itin daug chemijos) yra visai nepigus pirkinys. Pridėkite prie dovanos riešutų gliaudymo įrankį, o gal tiesiog sukomponuokite rinkinį iš riešutų sviesto, chia /ispaninio šalavijo sėklų, stilingo dubenėlio ir receptų knygelės. Pvz. Kristinos „Ant Medinės Lentelės“ knyga čia puikiai tiktų.

3. Rinkiniai su sūriu ar mėsytėmis.

Geras sūris patinka beveik visiems. Kitame savo blog’e www.myliusuri.lt suruošiau dovanų su sūriu rinkinius. Čia dalinuosi nuoroda. Dar galite pridėti specialius peilius skirtus sūriui pjaustyti, skusti ar skaldyti. Juos rasite specializuotose indų ir namų apyvokos prekių parduotuvėse. O jeigu jūsų draugai ar bičiuliai mėsiniai – siūlau surinkti rinkinį iš gero kumpio, kelių dešros rūšių, priderinti gerą barbekiu padažą bei įrankius kepti mėsą ant grilio.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset

4. Keptuvė kiaušiniams ar geras puodas.

Reikalingas įrankis ir receptas. Tegu dovana atkeliauja kartu su idėja. Turbūt niekam nėra paslaptis, jog esu visiška kiaušinių fanė. Jeigu jūsų tarpe yra tokių pat, dovanoktie jiems nedideles keptuves su savo tobulo plaktų kiaušinių / scrambled egg receptu arba nedidelį puodą su instrukcija kaip virti kiaušinius!

Interpretuokite. Galite padovanoti savo draugams stiliovą samtį ir mėgstamiausios sriubos receptą.

5. Jau suruoštas maisto produktų ir įvairių užtepėlių rinkinys.

Jeigu patys nelabai turite noro surinkinėti dovaną, griebkite jau suruoštus rinkinius. Pvz. manau, kad šiais metais geriausią variantą siūlo “Fabrikėlis”. Ypač lietuviškos produkcijos fanams. Produktai ruošiami iš lietuviškuose ūkiuose užaugintų ingredientų: naminė duona, sūdytas upėtakis, antaninių obuolių obuolienė, naminis majonezas, vištienos paštetukas, silkutė ir dar keli siurprizai.

8 dovanos vynų bei kitų gėrimų mėgėjams

6. Taurės

Geras ir stilingas, bet svarbiausia kokybiškas ir vyno negadinančias, bet tik gerąsias jo savybes atskleidiančias taures turėtų turėti kiekvienas mėgėjas. Tiesa, galima parinkti ir stilingas alaus taures ar stiklus viskiui. Dabartinių degustacijų visiška meilė yra „Chefs & Sommelier” taurės. Taip pat labai rekomenduoju ir mėgstu „Zwiesel”. Šiai dienai pačios gražiausios atrastos vandens ir šiaip universalios stiklinės yra iš „iittala”

7. Knygos apie viskį, kavą, vyną, džiną.

Tokių Lietuvoje nėra daug, tad teks siųsti arba nepatingėti paieškoti. “Tebūnie kava” labai rekomenduoju kavos mėgėjams, “Vynas lengvai” rekomenduoju vyno mėgėjams, na, o jeigu keliaujate, kiekviename didesnio miesto knygyne rasite ką nors apie viskį, džiną, kokteilius, alų.

8. Ledukai atšaldyti viskiui arba baro įrankių rinkinys namams.

Jūsų bičiulis mėgsta kokteilius? Super. Suruoškite jam baro įrankių rinkinį ir pridėkite fainą knygelę su kokteilių receptais, gerą butelį tauraus gėrimo (tiks džinas, romas, degtinė) ar net mokymus į kokteilių kursus. Dar labai mielas daiktas yra akmenukai šaldyti viskiui.

9. Arbata ir arbatinukas

Ar žinojote, jog arbata yra top gėrimas ir ji vėl grįžo į madą? Tikra rūšinė arbata, geras arbatinukas ir jaukus puodelis džiugins kiekvieną kokybės mylėtoją. Arbatas ir arbatos ruošimo pagalbą siūlau rinktis iš patikrintų arbatos namų „Tealure”. Jeigu norisi truputį kitokio stiliaus puodelių, juos rinkitės iš naujos „iitalla” kolekcijos. Taika Siimes naujieji motyvai – mistiniais ir folkloriniais raštais, pasakojančiais apie Šiaurės miškų žvėris. Elniai, kurtiniai ir ežiai – tai naujieji personažai.

10. Kava ir filtrinės kavos prietaisas arba moka kavinukas

Gera kava dar niekam nepakenkė. Juolab, kad net ir ne patys didžiausi kavos gėrėjai visuomet jos turi namie svečiams. Jeigu norite dovaną padaryti įsimintinesne ir naudojama kasdien – prie kokybiškų kavos pupelių pridėkite kavos ruošimo reikmenis, kaip pavyzdžiui, aš pati labai mėgstu moka kavinuku ruošti kavą. Planuoju kada ir pati įsigyti Chemex kavinuką. Geros kavos ieškokite „Crooked Nose & Coffee Stories”, „Taste Map”, „Huracan”, „Kavos reikalai” pardavinėja mėgstamą mano „Rocket Bean” arba „Cofmos Coffee”, o jeigu nenorite išlaidauti, – „Paulig”.


11. Dovanų kuponas vyno kursams

Nepaslaptis, jog dovanų kuponą vyno degustacijoms „Išgerk vyno su DerVynas” siūlau ir aš. Tad prašom kreiptis ir dovanoti galimybę apsilankyti mano vedamose degustacijose. Jeigu aš jums nepatinku arba nenorit pas mane, tai profesionalias degustacijas ir tęstinius mokymus siūlo „Vyno Klubo” „Someljė mokykla”. Arba „Vynas ir Draugai”.

12. „Wine Master” – dokumentinės serijos apie vyną arba „Netflix” abonimentas

„Wine Master” yra nuostabus dokumentinis serialas besidomintiems vynu, tačiau jis mokamas. O kodėl gi nenupirkus abonimento ir nepadovanojus truputį neįprastos virtualios dovanos. Dar vienas variantas – „Netflix” abonimentas su rekomendacijos serialais bei filmais apie vyną ir maistą.

13. Vynas, portas ar geras butelis

Geras butelis vyno, Porto vyno, šampano, romo, tekilos, meskalio, džino, viskio ar lietuviškos trauktinės – gera ir saugi klasika. Atskiras gidas coming soon.

Su Graham’s portu rankoje

5 dovanų namams

Labai smagu per šv.Kalėdas dovanoti dovanas namams. Bent man (mat esu gimusi po Vėžio ženklu, kuriam ypač svarbu puoselėti namų jaukumo temą). Visgi pastebėjau, jog tai patinka ir kitų Zodiako ženklų atstovams. Ne visi linkę išlaidauti kokybei, bet kasdien šluostytis su minkštučiu rankšluosčiu ar kristi į jaukius patalus – neapsakomai geras jausmas. O su nauja patalyne, galite kartu padovanoti ir atostogų jausmą.

14. Patalynė arba mielas rankšluostis

Esu visiška „Dreamon” fanė. Pati turiu kelias jų patalynių serijas, rankšluosčius, lininę staltiesę bei takelius. Dovaną parinkite pagal žmogaus pomėgius. Asmeniškai man lininė patalynė yra tai, prie ko stipriai pripratau ir top atradimas geram miegui.

15. Jaukūs pledai.

Gal iš pirmo žvilgsnio tai atrodo dovana tetutei, patikėkite. Tikrai ne. Pamenu, kai man tokį vyras padovanojo per kažkurias Kalėdas, – apsiverkiau (na, kad tipo nėra labai sexy), tačiau dabar jau penkis metus neišlendu iš šio pledo. Kaip ir iš dar kokių penkių. Jie kuria jaukumą, jie ne tik interjero, bet ir vėsesnių vakarų, balkonų ir terasų dalis. Svarbu parinkite gerą audinį ir ne per daug iššaukiančią spalvą. Ieškokite “HM Home”, “IKEA”, “C&Dstyle” ir kitose.

16. Stilingi daiktai stalo serviruotei, svetainei ar voniai

Prekinis ženklas “Namuos” siūlo puikų asortimentą stilingų, minimalistinio interjero daiktų namams. Labai faini veidrodėliai, vonios indų rinkiniai, žvakidės ar odiniai padėkliukai stalo serviruotei ant stalo.

17. Jogos kilimėlis

Turėti namie sportui skirtą kilimėlį rekomenduočiau kiekvienam. Jeigu nespėjate kasdien eiti į sporto klubą – darykite bent 10-15min mankštas namie, o vasarą išsiruoškite į kiemą ar parką. Tam pravers sporto ar jogos kilimėlis.

18. Namų kvapai, žvakės

Klasika yra klasika. Namų kvapai, žvakės yra tai, kas kuria jaukumą ir romantiką. Ar žinojote, jog danai, kurie yra hygge filosofijos asai vidutiniškai per metus sudegina net 6 kg vaško (čia nuoroda į straipsnį apie hygge). Esu atradusi nerealius itališkus kvapus „Erbario Toscano”, jais prekiauja „Kristiana” ir mano mylimiausias „Tuscany Pine”. Be abejo, „Blue Sparrow Candle”, jais prekiauja

8 dovanų idėjos asmenybei

19. Motyvaciniai kursai ir meilės sau kursai

Meilė sau yra pirminė stadija meilės kitiems ir meilės gyvenimui. Pykčio, pavydo, šmeižimo atsisakymas yra kelias į sėkmę. Praeities dalykų paleidimas ir vidinės gerovės kūrimas yra labai svarbi. Tuo užsiėmiau visus praėjusius metus ir netik, tuo užsiimsiu ir ateinančius. Padovanoti svarbiam žmogui galite ir jūs. Online „the babe guru” motyvacinis arba 7 dienų programa su meditacija bus puikus pasirinkimas.

20. Kvepalai

Taip taip, kai kurios dovanos kainuoja daugiau nei 10 eurų, bet jeigu jūs norite, kad žmogus prisimintų jus kiekvieną dieną – išrinkite jam kvepalus. Geri kvepalų ekspertai jums ateis į pagalbą. Na, o jeigu nedrįstate – padovanokite galimybę išsirinkti ir padarykite tai drauge. Aš esu fanė Kopenhagoje įsikūrusio kvepalų butiko „Crime Passionel”. Šiais metais kvepinuosi „Nasomatto” Nudiflorum, „Liquides Imaginaires” Fortis, „Parfume d’Empire” Ambre Russe.

21. Veido priežiūros priemonės

Ir jos turi būti iš “Institut Esthederm Paris”. Su šia puikia prancūziška kosmetika pradėjau draugauti tuomet, kai ji tik atsirado Lietuvoje. Iš dovanoms tinkamų produktų, nes mūsų odos tipai skiriasi, rekomenduočiau: ląstelinio vandens miglą, priemonių su hialuronu seriją (esu fanė ir paakių kremo, ir kremo, ir serumo) arba tiesiog pasikonsultuokite su profesionalais. Jeigu nenorite taip asmeniškai lįsti į veidą, rinkitės rankų kremus, dušo prausimosi aliejų. Pvz. „Bioderma”.

22. Grožio papildai

Žinau žinau, natūralumas yra labai faina, bet natūraliai gerai atrodyti streso, bėgimo ir nešvaraus oro kupiname pasaulyje nėra lengva. Taip, jeigu gyvenate miške, pajūryje ar išvis kokiam atokiam egzotiniame kampelyje. Bet jeigu ne, maisto papildai yra reikalingi. Regulariai pakeičiant vartoju plaukams, nagams, odai, bet įsimintiniausias dalykas yra „Biocell” Beauty Shots. Jo sudėtyje yra hidrolizuoto kolageno odos stangrumui, hialurono rūgšties – drėgmei, B grupės vitaminų, turinčių įtakos ne tik grožiui, bet ir emocinei būklei. Taip pat maisto papildų ieškau pas „Newcrush”.

23. Apsilankymas pas kosmetologę

Mano nuomone, pasilepinti masažu, o dar geriau – tuo pačiu ir pasirūpinti savo oda bei grožiu yra gera. Tikrai yra labai gera. Dažnai mes tokias procedūras dovanajame sau, bet juk galime pradžiuginti ir artimuosius, mylimuosius. Mano oda rūpinasi Rita Balčiūnienė, tad aš ją rekomenduoju. Taip pat rekomenduoju Kateriną Stankūnę bei Mariją Gulijeva.

23. Apatiniai, chalatukai, tapkutės

Mielas ir jaukus arba plonas seksualus chalatas, minkšta žieminė pižama, o gal gundanti (geras žodis) pižamytė ar naktinukai? Čekis įsigyti apatiniam trikotažui arba tiesiog parinktos stilingos tapkutės pradžiugins tikrai tikrai kiekvieną moterį. O po to ir vyrą;) Rekomenduoju ir renkuosi „Etam” siūlomą produkciją! Ten didelis pasirinkimas ir kokybiškos prekės. Jeigu norite rankų darbo, esu atradusi „Ing.Me Style”, kurie pagal individualius užsakymus siūna iš „Armani” nenatūralaus šilko pižamas, naktinius ar minkšto veliūrio chalatus.

Etam chalatas ir braletė
Tapkutės
Rankų darbo pižamytė

24. KNYGOS

Gera knyga visada yra gera dovana. Gerą pasirinkimą turi: „Humanitas”, visos leidyklos „Lapas”, leidyklos „Dvi Tylos” knygos. Pvz. „Sweet Root” knyga. Robertas Daškevičius yra išleidęs puikią knygą „52 kartai”, Renatos Ničajienės „Sezoninė virtuvė” knygos. Nauja „Amandus” knyga.

25. Only good vibes

„Only Good Vibes” – tai pirma moderni plūduriavimo studija įsikūrusi Vilniaus centre. Čia įrengtos aukščiausius kokybės standartus atitinkančios plūduriavimo kapsulės. Plūduriavimas – tai terapija, skirta giliam fiziniam, protiniam ir dvasiniam atsipalaidavimui bei organizmo gyvybinių jėgų atstatymui. Plūduriavimo kapsulėje esantis vanduo yra prisotintas magnio druskos (EPSOM) bei sušildomas iki žmogaus kūno temperatūros. Ši unikali kombinacija leidžia žmogaus kūnui plūduriuoti vandens paviršiuje jaučiant tarsi nesvarumo būseną.

5 dovanos keliaujantiems

26. Kelioniniai maišeliai į lagaminą

Kai pirkau kelioninius maišelius į lagaminą rūbams, man jų kūrėja sakė, kad negalėsiu be jų gyventi. Nors panašių maišelių turėjau rūbų laikymui, kažkaip niekada nebuvo taip smagu turėti specializuotus maišelius apatiniams, miegojimo rūbams ar panešiotiems ir skirtiems plauti (“Ready to wash”). Juos įsigyti galite čia „Izziebag”.

27. Power bank / išorinė baterija

Nešiojama baterija yra nepamainomas dalykas kelionėse. Na ir ne tik, tiems kurie dirba ne tik ofise, toks dalykas irgi labai praverčia. Nesu didelė jų ekspertė, bet pati naudoju “Energizer” su wireless funkcija. O tai reiškia, jog net nereikia turėti papildomo laido.

28. Bum bag ar kuprinė

Mažos rankinės yra labai faina ir aš jas labai mėgstu, tačiau kelionėse nepamaišomas dalykas yra kuprinė. Užkietėjusiems keliautojams pirkite profesionalias kelionių kuprines (pvz. „North Face”), o tiems, kurie norėtų tokias panaudoti ir kasdien parinkite ar tai sportinių prekinių ženklų (“Adidas”, “Nike”) ar “anello”. Aš kaip tik esu strigusi ant jų ir turiu netgi ne vieną. O visada papildomai galima turėti bum bag, į kurį telpa reikalingiausi daiktai: telefonas, piniginytė, nešiojama baterija, vazelinas, lūpdažis ir akiniai nuo saulės. Tokį fainą pirkau oro uoste danišką „DAY et”.

DAY et Bum bag

29. Lagaminas

Žinoma, priklauso ir nuo jūsų dovanos biudžeto, bet geras lagaminas yra super gera dovana. “Rimowa”, “Samsonite” ar “Crash Baggage”.

30. Ausinės

Ausinės – tiks ne tik keliaujantiems, bet ir sportuojantiems ar daug vaikštantiems. Ar “AirPods”, ar “Marshall”, ar “JBL”, o gal net ir iš “Lidl”.

o

Daugiau idėjų mano @urte_dervynas.

Share: