D E R V Y N A S

„30 geriausių restoranų“ pristatė ketvirtojo 60-ies vietų sąrašą ir ketvirtojo sezono naujienas

(tai yra pranešimas spaudai, tačiau tekstas papildytas mano komentarais)

Šiandien startavo jau ketvirtąjį kartą vykstantys „30 geriausių restoranų“ rinkimai. Sezono pristatymo renginio metu Gero maisto akademija kartu su pagrindiniu projekto partneriu –indų ir interjero prekės ženklu „iittala“ – paskelbė trumpąjį restoranų sąrašą, iš kurio virš 100 Gero maisto akademijos narių rinks savo 2019-ųjų favoritus.

(Tame sąraše nuo pat pirmų metų esu ir aš. Beje, tiems, kas nežinote, kaip vyskta balsavimas trumpai pakomentuoju: 7 tarybos nariai atrenka 60-ies vietų sąrašą. Tuomet šis sąrašas keliauja į 100 akademijos narių rankas (someljė, šefai, maisto blogeriai, rašytojai ir pan.). Iš sąrašo jie išbraukia tas vietas, kuriose nesilankė paskutiniu metu ir išrenka savo trisdešimtuką. Iš pastarųjų rezultatų ir sudaromas galutinis sąrašas). 

Trumpajame 60 restoranų sąraše – akivaizdi projekto plėtra už Viniaus ribų ir netgi 13 geografinių lokacijų visoje Lietuvoje. Taip pat spaudos konferencijos metu buvo pranešta apie dar tris apdovanojimų naujienas.

„Restoranų verslas yra labai dinamiškas, todėl kasmet turime rinkos naujokų ir tų, kuriuos tenka išbraukti. Tačiau yra ir tokių, kurie nepatenka į restorano sąvoką, bet yra ryškūs ir verti dėmesio. Taip pat yra žmonių, be kurių Lietuvos gastronomija būtų kur kas prėskesnė. Dėl šios priežasties projekte atsirado naujienų“, – Gero maisto akademijos įkūrėjas Linas Petrukaitis.

Kiekvienas galės atiduoti savo balsą

Pietų metu pernai geriausiu restoranu Lietuvoje pripažintame „Džiaugsme“ Gero maisto akademijos Taryba pristatė šių metų projekto naujienas. Iki šiol tris metus iš eilės buvo renkami tik 30 geriausių restoranų. Tačiau šiemet nuspręsta sukurti kelias ypatingas nominacijas, kurios plačiau įvertintų maisto kultūros kūrėjus Lietuvoje.

  • Apdovanojimas už nuopelnus Lietuvos gastronomijai
  • Apdovanojimas maitinimo įstaigai, kuri nepatenka į restorano apibrėžimą, tačiau per metus stipriai prisidėjo prie Lietuvos gastronomijos įvairovės
  • „Žmonių pasirinkimo“ nominacija. Šiemet ir restoranų lankytojai, nesantys akademijos nariais, galės balsuoti už jiems iš trumpojo sąrašo labiausiai patikusį restoraną

„30 geriausių restoranų“ rezultatai – pirmieji rezultatai nuo gegužės, o ceremonija – birželio pabaigoje

„30 geriausių restoranų“ balsavimas akademijos viduje jau prasidėjo, o rezultatai nuo 30-os vietos bus pradėti skelbti jau gegužės pabaigoje, apdovanojimų ceremonija numatyta birželio pabaigoje, praūžus „50 geriausių restoranų pasaulyje“ apdovanojimams.

Tokie restoranų vertinimai vyksta pasauliniu mastu, kai kurios šalys turi savo restoranų reitingus. Lietuvoje toks projektas vyksta jau ketvirtą kartą ir įgauna vis daugiau populiarumo ne tik Lietuvoje, bet užsienyje – jis dažnai tarnauja kaip gidas į mūsų šalį atvykstantiems svečiams.

Projekto trumpasis sąrašas, iš kurio renkami šalies geriausi 2019 m. restoranai:

Vilnius

14 Horses

Amandus

Astorija Brasserie

Böff

Da Antonio

Dine

Džiaugsmas

El Mercado

Ertlio namas

Gaspar’s

Hazienda Steakhouse

Imperial

Lauro Lapas

Marche

MEAT

Mykolo 4

Nineteen18

Selfish

Sofa de Pancho

Somm

St. Germain

Stebuklai

Stikliai

Sweet Root

Telegrafas

Ti’ana

Time

Trinity

Kaunas

Dia

Ieti

Medžiotojų užeiga

Monte Pacis

Nüman

Piano Piano

Snobas

uoksas

Klaipėda

Ararat All Suites hotel

Meridianas

Momo Grill (taip pat ir Kaune)

Monai

Birštonas

Moon, Vytautas Mineral SPA

Druskininkai

Keturi vėjai, Grand SPA Lietuva

Toli Toli

Velvetti

Anykščiai

Miške, SPA Vilnius

Labanoras

Labanoras

Nida

Nerija

Nidus

Palanga

4

Onorė

Palangos Vanagupė

Pušų Paunksnėje

Restaurant Palanga

Vila Komoda

Žuvinė (taip pat ir Vilniuje)

Plateliai

SALA Resort

Šiauliai

Avenue Brasserie

Trakai

Apvalaus stalo klubas

La Esperanza

Ventė

Šturmai (taip par ir Vilniuje)

Share: