D E R V Y N A S

Nekaltos slyvos, kaltas steikas

Super paprastas, bet super geras receptas, kai nori mėsos ir turi slyvų.

Jums reikės:

  • mėgstamos dalies ir nokumo jautienos
  • slyvų
  • rudo cukraus
  • čili pipiro
  • druskos 
  • pipirų
  • rukolos
  • sezamo aliejaus

Gaminimo eiga by me:

1. Ėjau ir nusipirkau mėgstamo jautienos gabalo – aš rinkausi šlapio brandinimo antrekotą. Steiką palikau valandai kambario temperatūroje.

2. Turėjau tuntą slyvų iš tėčio sodo. Gal ir jūs turite. Iš slyvų išėmiau kauliukus, dėjau jas į savo super turbo Bosch „Silent Mixx”.

3. Suplakiau. Atsiskyriau pusę – jas pasilikau valgyti su jogurtu ar koše. Į kitas dėjau čili, čiut čiut čili ir tiek. Kam baisi rūgštis – galima dėti ir čia cukraus. Bet rudo.

4. Rukolą sumaičiau su druska ir sezamo aliejumi.

5. Į gerai įkaitintą keptuvę dėjau jautieną, pakepiau po pora min iš abiejų pusių. Bėriau ant jos druskos ir pipirų, apipyliau sezamo aliejumi.

Derinti su šampanu, bet rožiniu. Galima ir su kremanu (cremant).

Dar truputį apie „Silent Mixx”:

  • Veikia itin tyliai;
  • Smulkina nuo daržovių iki riešutų;
  • Gražus;
  • Patogus;
  • Neįsivaizduoju, kaip gyvenau namie be tokio daikto.

O šiaip jau turiu paruošusi keletą rudeniškų receptų – nuo užtepėlės iki sriubos. Sekite ir interpretuokite.

Share: