D E R V Y N A S

Labdaringas brunch’as pavyko – surinkta 5900 eu vėžiu sergantiems vaikams!

Pamenate, visai neseniai dalinausi džiugia žinia apie vyksiantį „More Than Brunch” Vilniuje esančiame „Trinity” restorane?

Jam praūžus dalinuosi dar džiugesne žinia apie jo rezultatą. Renginio metu buvo surinkta net 5900 eur suma, kuri bus skirta Santaros vaikų onkohematologinio skyriaus senųjų palatų renovacijai.

Pačią spalio 1 d. net 8 žinomi virtuvės šefai ir geri mano draugai susivienijo išskirtinei progai – labdaringiems pusryčiams „More Than Brunch“. Šefai Dalius Aleksiejevas, Mantas Dobradziejus, Dimitrij Berman, Adomas Jegnoras, Saulius Stapulionis, Martynas Maciulevičius, Justinas Kapkovičius ir Evaldas Kizelis šiai progai sukūrė 5 patiekalų meniu.

Ką ruošė šefai?

„Trinity“ svečiai pusryčių metu ragavo net penkis šefų sukurtus patiekalus, kurie leido pažinti įvairių šalių kultūras – Kiniją ragaujant populiariasias Bao bandeles, Meksiką iš vietinių taip mėgstamos Pozole vištienos sriubos bei Prancūziją ir purius Pate a Choux pyragėlius.

Labai gera prisidėti buvo ir man. Pusryčių metu aš svečiams pasakojau apie gėrimų ir maisto derinius, dalinausi rekomendacijomis. Ir tiesiog bandžiau visus įkvėpti.

Idėjos kilmė

Ši idėja kilo šefui Daliui. Jis pasakojo:

„Kai pamačiau, kokiose palatose įsikūrę vėžiu sergantys vaikai bei jų šeimos, iš karto nusprendžiau, kad noriu padaryti kažką nuo savęs, kad bent kažkiek jų rūpesčiai palengvėtų. Džiugu, kad prie šios idėjos prisidėjo daug bendraminčių. Visi šiuose vėlyvuosiuose pusryčiuose dalyvaujantys virtuvės šefai, someljė ir muzikantai sutiko tą daryti nemokamai, maisto produktų tiekėjai nemokamai suteikė visą reikalingą produkciją, o restorano personalas dirbo taip pat be atlygio“.

Prisijungė dar daug gerų žmonių

Projektą jis įgyvendino kartu su „Happimess“ labdaros iniciatyva.

Prisijungė ir kavos eskpertas Tomas Meckovskij, kuris pasitiko su šviežiu kavos puodeliu, taip pat mielai dalinosi pasakojimais apie kavos ypatybes. Renginio metu gyvai grojo didžėjai Swix ir Antanėlis, koncertavo Šarūnas Joneikis, grupės „Garbanotas bosistas“, vokalistas. Akimirkas iki renginio įamžino garsus fotografas Robertas Daškevičius, o renginio metu su fotoaparatu rankoje siukiojosi Deimantė Dubauskaitė ir Šarūnas Apalainis. Be visų šių prie renginio prisijungusių maisto srities profesionalų frontą palaikė ir restorano „Trinity“ aptarnaujantis personalas, taip pat prisidėjo ir maisto bei gėrimų tiekėjai. Sekmadienio popietę visi susibūrė neatlygintinai, norėdami padaryti gerą vardan sveikstančių vaikų.

Foto: Deimantė Dubauskaitė.

Susiję straipsniai:

Ten kur susitinka 8 šefai – Trinity labdaringas brunch’as

 

deimante_dubauskaite_nuotraukos

Share: