D E R V Y N A S

Kiek kainuoja surengti jubiliejų?


Surengti jubiliejų – ar trisdešimtą, ar penkiasdešimtą – kainuoja nemažai. Finansinė viso to išraiška priklauso nuo jūsų poreikių. Sakau, nuo jūsų, nes jeigu paisysite vien svečių poreikius, tai rizikuojate, jog šventė taps ne jūsų, o jūsų svečių.

Taip pat kainuoja daug nervų, bemiegų naktų, daug jaudulio, komandinio darbo, vienišų pamąstymų, šiek tiek ašarų ir, jeigu viskas pavyko, truputį sveikatos po to. Nebent turite gerą komandą ar gerus renginių organizatorius!

Šį kartą nesižarstysiu bendriniais patarimais, kaip rengti gimtadienius, jubiliejus ar kitokias šventes, tiesiog pasidalinsiu įkvėpimais bei savo trisdešimtmečio jubiliejaus akimirkomis. Gal pravers ir jums ši informacija, tapusi šventės organizavimo paruoštuku.

Norintiems išsamesnio aprašymo – dar prieš gerus tris metus rašytas straipsnis apie tai, kaip organizuoti vakarėlį ir apie ką reiktų nepamiršti pagalvoti. Paskaityti jį galite štai čia.

O jeigu klausiate, kaip aš jaučiuosi perkopusi į ketvirtą dešimtį? Atsakysiu paprastai:

„Norėtųsi būti adekvačia, suaugusia moterimi. Bet MIAU”.

JUBILIEJUS – įkvėpimai ir trumpas paruoštukas jūsų baliui

Tokio stiliaus vakarėlį norėjau padaryti jau seniai. Viskas prasidėjo nuo įkvėpimo, kurio sėmiausi, aišku, iš gyvenimo. Tuomet kūriau virtualų inspiracijų albumą (moodboard’ą) Pinterest’e – visuomet rekomenduoju tai daryti ir jums, planuojant vakarėlį, kuriant atostogų planus ar tiesiog gražesnę kasdienybę. Aišku, jeigu esate neskeptiški ir tikite, jog matyti vaizdai, kurie atsiduria jūsų pasąmonėje – išsipildo.

Vakarėlio vieta: „Čiop Čiop Event Studio” su terasa ant stogo

Laikas: Vasara, Karališkoji liepos 6d.

Tema: Italija – nes tiesiog ji žavi

Mano puošyba:

Plaukai: UFF, Eglė Jackūnaitė

Make-up: Jurga Kartu

Suknelė: UNDRESS

Šefas ir virtuvė: šefas italas Angelo Joe ir nuostabioji „Čiop Čiop” virėjų komanda

Desertų stalas: naujasis „Čiop Čiop” projektas „Tortinė”. Kartais užtenka vieno gero torto ir poros saldumynų – nebūtina perkrauti macarons’ais, keksiukais, vafliukais, grybukais ir kitais kalorijų šaltinaiais.

Desertų meniu rasite šiek tiek žemiau.

Dekoras: Čiop Čiop komanda, šeima.

Dažniausiai ši sritis suvalgo daugiausia jūsų kaštų. Gėlės šiais laikais kainuoja didžiulus pinigus! O juk puošybai galima naudoti ir valgomus produktus, daržoves, knygas…Kita puiki išeitis – dekoratorė!

Lemputės: „Choco lemputės”

Truputį šviesos….

DJ: Vadim ir Artiom

Ir gero garso – visada priduoda gero efekto.

LIVE: „Sportas”

Fotografai: Lauryna Narkevičiūtė (pagrindinė fotografija) ir Vidas Černiauskas (spauda).

Nes prisiminti akimirkas visada gera.

Kokteilių baras: Martynas Paukštys („The Botanist”).

Suprantu, jog atrodau labai vyninė ir šampaninė, tačiau negaliu atsispirti ir geram kokteiliui. Kokteiliai gali tapti puikia jūsų šventės puošmena ir svarbiu akcentu.

Galiu išduoti paslaptį, jog jie ir karaliavo (sprendžiant pagal suvartotą vyno ir kokteilių santykį).

ITALIŠKAS kokteilių meniu:

  • Tris savaites lietuviško ąžuolo statinėje brandintas Negroni
  • Su citrinimos ir levandomis laikytas Botanist Gin Tonic
  • God Father

Prosecco baras:

  • SANTA MARGHERITA
  • CONTARINI VALDOBBIADENE SUPERIORE Extra Dry
  • CONTARINI VALDOBBIADENE SUPERIORE Brut

Kaip gi be burbulų! Nors dievinu šampaną, tačiau itališkai temai puikiai tiko ir Prosecco baras su keliomis rūšimis jų ragavimams.

Alaus baras:

  • „Raudonos plytos”, Nuogas Ruonis, šviesusis elis, brandintas su vyno mielėmis
  • „Raudonas plytos”, Bocmano ūsai, amerikietiška IPA
  • Švyturio nealkoholinis „GO”
  • „Peroni”, itališkas Pale Lager

Maisto meniu:  (Nes meilė slypi paprastume)

Aperitivo:
1. Crostini su įvairiais alyvuogių aliejais
2. Mini salotos su mango ir lašiša
3. Grissini su naminiu Angelo „Joe – fresh food” pesto (basilico – peperoncino – canapa)*

*vegan friendly
4. Midijos Puglia style
5. Antipasto Italiano

Antipasto:
Caprese Italiana (rinkausi lietuviškus pomidorus, lietuviškus bazilikus, naminį Angelo Joe pesto ir „Vilkyškių mozzarella”).

Nes be šių salotų gyventi negaliu.

Secondo:

Pasta Fresca Bolognese ir Pasta Pesto Pomodoro* (rankų darbo pasta atkeliavo iš „Pastopoly” ir tiesiai svečių rankų atviroje gamybos sesijoje).

Nes smagu!

*vegan friendly

Dolce by „Tortinė”:

  • Tiramisu
  • Naminiai Biscotti su pistacijomis, kokosais, džiovintomis slyvomis

O bendrą visą nuotaiką kūrė svečiai – kuriems tariu AČIŪ iš visos širdies ir sielos glūdumų!

 

Share: