D E R V Y N A S

Must have in your fridge 2017. Ką valgyti namie?

Pietaujate ir dažniausiai vakarieniaujate mieste? Namie gaminate retai? Bet juk būna ir tokių dienų, kai norisi pabėgti nuo šurmulio, įsijungti mėgstamiausią muziką, užsidegti mėgstamiausią smilkalą, žvakę, pasitiesti mėgstamiausią staltiesę ir sėsti vakarienės prie savo stalo. Tad pakalbėkime apie tai, ką turėti namie, jog gyvenimas būtų lengvas ir skanus.

o

Manęs dažnai klausia, ką mėgstu gaminti, ką aš valgau namie ir be kokių patiekalų negalėčiau gyventi. Kaskart išgirsdama šį klausimą labai stipriai susimąstau: „Kaip pasikeistų mano gyvenimas be mano darbo ir hobio?”. Kaip žinia, esu laiminga kulinarijos pasaulio atstovė, kuri turi galimybę nuolat ragauti „ČIOP ČIOP” ir „PERI PERI” šefų ruoštų patiekalų ir bent kelis per savaitę apsilankyti įvairiose degustacijose bei ragautuvėse. Bet valgymo perfekcionizmo nesugebu atsisakyti ir namie. VISADA gaminu ir valgau pusryčius. O kartais pasilepinu save ir savo artimuosius vakariene.

o

Must to have in your fridge 2017:

o Kiaušiniai

o Avokadai

o Humusas

o Bananai

o Gera kava

0 Duoniukai

0 Mocarela sūris

0 Halloumi sūris

o Ožkų sūris

o Anakardžiai

o Migdolų pienas

o Sojų pienas

o Batatai

o Šaldyti žalieji žirneliai

o Šampanas

o Laimai

o Apelsinai

o Tekila

o Cointreau

o Karis

o Alyvuogių aliejus

o Sezamų aliejus

0 Kokosų pienas

o Noodles

o Lęšiai

o Kario pasta

o Soja

0 Žuvų padažas

o Pipirai

unnamed-12 copy

Anakardziai

Fresh Juice and Coffee

Pusryčiai

Kadangi dažniausiai pusryčiauju namie, tad mano didžiąją šaldytuvo dalį sudaro pusryčiams skirti ingredientai. Neįsivaizduoju savo gyvenimo be kiaušinių! Dažniausiai kepu fried egg, ruošiu omletą ar verdu kiaušinius be lukšto.

Keletas patarimų kiaušinių mėgėjams:

  • Omletą gardinkite kariu, – jis suteikia papildomos egzotikos;
  • Omleto svarbiausia neperkepti, – jo paruošimas trunka vos kelias minutes;
  • Į omletą pritarkuokite ožkų sūrio, įvyniokite avokado ar lašišos;
  • Kepdami kiaušinį ant keptuvės kruopščiai prižiūrėkitė temperatūrą, ji neturi būti maksimali;
  • Pagrindiniai kepto kiaušinio akcentai: geri pipirai ir gera druska, o kai yra šviežių – krapai;

Eggs

Fried Egg Salmon

Fried egg

Eggs salmon

  • Jeigu leidžia sveikata ir gyvenimo būdas, vietoj aliejaus naudodami sviestą, atrasite naujus įspūdingus skonius;
  • Verdant kiaušinius be lukšto svarbiausia „įkalti” savo techniką, bet vieną kartą pasiklausę profesionalo, problemą tikriausiai išspręsite;
  • Verdant kiaušinius be lukšto actą keiskite vyno likučiais. Kadangi dažniausiai pas mane vyno užsilieka, tad tai puikus būdas jį realizuoti, be to, jis nėra toks aitrus, kaip actas;
  • Jeigu mėgstate intensyvesnius skonius, virtą kiaušinį pamarinuokite dieną sojų padaže;
  • Kartais klasika yra viskas, – minkštai virtas kiaušinis;

Avocado and Egg

  • Išbandykite kiaušinius keptus avokade;

Egg and avocado

  • Paragaukite shakshukos;
  • Išbandykite „kiaušinių pyragą” į kepimo skardą pripjaustę kumpio, alyvuogių, pomidorų, duonos bei gausiai juos užpylę kiaušinių plakiniu.

Ir…atrasite juos. Kiaušinių pasaulis yra be pabaigos.

Be abejo, kasdien kiaušinių valgyti nereiktų. Tad tobuliausi jų pakaitalai (ar papildiniai kartais) yra avokadai, humusas, lašiša, mocarela, bananai ir kiti aukščiau išvardyti produktai.

Įprastą mocarelą su pomidorais (kai žiemą jų šviežių nėra) keičiu mocarela su bananais, avokadais, alyvuogių aliejumi, gardinu pipirais.

Duonos beveik nevartoju, ją keičiu duoniukais, kurie maloniai traška bei mažiau kalorijų.

Pusryčiai tapo nebeatsiejami nuo humuso! Dėl itin liūdnos jų pasiūlos, nutariau pradėti jį gaminti pati.

Homemade hummus

Pasitaikius gerai progai, pati sūdau lašišą, nes pastebėjau, jog nuo jau paruoštos, dažnai išberia. Arba ją išvis metu lauk.

Ir ant viršaus drąsiai dedu ožkų sūrio. Tinka net ir „bepieniams” (supraskite, tie kurie nevalgo pieno).

Vakarienė

Kadangi dar neatėjo laikas rimtos vakarienėms namie, tad vakarienei dažnai užtenka grūdėtos varškės, jogurto ar tiesiog nedidelio gabalėlio mocarelos.

Dievinu salotas su keptu halloumi sūriu!

Halumni

Halumni

O kai turiu daugiau laiko – Thai virtuvę. Šaldytuve visuomet turiu kokosų pieno, kario pastos, imbiero, kalendros ir šaldytų žirnelių. Spintelėje vietos visada atsiranda žuvų padažui, sojai ir dar keletui prieskonių. Vieną kartą išmokus lietuvos rinkai pritaikytus Thai virtuvės pagrindus, sustoti nebegali. Karis su vištiena, karis su žuvimi, karis su krevetėmis, karis su daržovėmis. O jeigu įsigyji dar papildomų reikalų, tai ir indiškas Tikka Masala su varškės sūriu. Tai yra tai, ką ruošiu dažniausiai, kas visuomet įgauna kitą skonį bei spalvą. Be to, nuolat gali laviruoti tarp skirtingų noodles rūšių, ryžių, ar painterpretuoti su lęšiais. Kurie, beje, yra dar vienas super geras dalykas, po truputį išstumiantis grikius iš mano lentynos.

Thai

Salmon

Tiesa. Turiu dar vieną meilę – batatus. Pastaruosius tiesiog valgau prisikrovusi šalia mocarelos ar grūdėtos varškės, užsibarščius kanapių druska. Tačiau jie turi ir daugiau potencialo. Kurį linkiu jums patiems atrasti.

Batatai

Gėrimai

Dervynas nebūtų der VYNAS. Apart to, jog vynas mus lydi visur, namie visuomet verta turėti šalto šampano. Ir idealiausiu atveju, ingredientų Margaritai. Nes tikriausiai jeigu nebūčiau Urtė, tai būčiau Margarita.

Cheers, my Dears!

Margarita

Champagne

Champagne

Margarita

 

Share: