D E R V Y N A S

Naujausios vestuvių (ir ne tik jų) tendencijos 2017-iems

Kaip jau tapo įprasta kasmet, aptariu ne tik maisto, gėrimų ir gastronomines madas, bet ir vestuvių tendencijas. Be abejo, šios visos kryptys yra labai glaudžiai susijusios ir lydi viena kitą. Kaip pavyzdžiui, dažnai dekoro tendencijos restoranuose atsispindi interjero detalėse, lėkščių ar įrankių dizaine.

Trys pagrindinės vestuvių tendencijų 2017-iems metams:

  • boho;
  • aristokratija;
  • minimalizmas.

Pirmoji tendencija įkvėpta hipių ir gėlių vaikų judėjimo. Tai laisvė, detalių gausa ir drąsa.

Keletas bruožų, atspindinčių šią kryptį:

  • Bohemiški dekoro elementai: aksomas, nėriniai;
  • Galybė gėlių;
  • Spalvos – lazurito mėlyna, ryškiai geltona, rožinė, liepsninga raudona, aksominė bordo. Tiesiog visa vaivorykštė minus kelios;
  • Vestuves švęsti dviese;
  • Maisto vagonėliai, kurie yra aliuzija į hipių autobusiukus;
  • Nėriniai, kaip pavyzdžiui, nerta foto sienelė.

bohemian

boho-kate-moss

hipiai-60914429

boho-weee

bohooo

Antroji tendencija – aristokratija. Ši tendencija išplaukia iš pirmosios tendencijos sujungus ją su prabanga. Įkvėpimo semiamasi iš buržuazijos, Karaliaus Saulės laikų, senovinių paveikslų ir net lietuvių didikų puotų. Taip atsiranda senovės įkvėpta bohemiška aplinka, ji lyg savotiškas teatras. Sąmoningai renkamasi skirtingos lėkštės, polėkštės, staltiesės, skirtingos taurės. Dekore svarbūs tampa masyvūs baldai, aksomas, žalvaris, bronza, sendintas auksas, kaulai, medis, gyvūnų oda ir kailis, plunksnos. Grįžta spalvotas ir graviruotas stiklas, krištolas, vyrauja raudonos mėsos, garstyčių, figų, granatų, pušų šakų, povo uodegos spalvos.

  • Masyvūs baldai;
  • Sąmoningai naudojamos skirtingos lėkštės, polėkštės, puodeliai;
  • Spalvos – raudonos mėsos, garstyčių, figų, granatų, pušų šakų, povo;
  • Tamsa, dvaro atmosferos iliuzija;
  • Akcentuojami medžioklės atributai bei trofėjai;ksomas, kaulai, medis, gyvūnų pluksnos, kailiai, žalvaris, bronza, sendintas auksas;
  • Gėlės keičia ir kompozicijas papildo šakos, šaknys, uogų kekės;
  • Šampanas nuo ryto iki ryto, aperityvui stiprieji gėrimai.

Klasikinių virtuvių patiekalai įgauna kitą dydį, pvz. Prancūzijos virtuvė grįžta į savo pirminį pradą, įgauna pankiškumo – didžiulė ėriuko koja, visa višta…jie didžiuliai ir skirti dalintis.

Kokybiški produktai – viskas, kas geriausia pradedant nuo maisto produktų ir gėrimų.

Šiek tiek inspiracijos iš „Čiop Čiop“ tendencijų pristatymo.

1

8

16

17

18

24

178

24

Trečioji kryptis – urbanistinis minimalizmas. Pastarasis įkvėptas Skandinavijos bei Japonijos.

27

14608869_538379303037733_2117269890244221096_o

  • Urban minimalizmas – žemiškas natūralus;
  • Kokybė – kokybiškiausi indai, porcelianas, keramika, kokybiškiausias stiklas, emaliuoti įrankiai…kruopštumas;
  • Geometrija;
  • Spalvos – pilka, žalia, balta, juoda, riešutų, kreminė, bronzinė;
  • Medis, akmuo, metalas, marmuras;
  • Natūralus gėrimai;
  • Arbata.

Metų išskirtinumas – noras būti savimi, nepaklusti taisyklėms, nebijot lengvo chaoso net ir per vestuves!

Patiekalai tampa pankiškesni

Gėrimų ir maisto tendencijos atkeliauja iš madingiausių kelionių krypčių šalių. Ant bangos klasikinės virtuvės, ypač tokios, kaip Prancūzijos bei Italijos. Šalia to stiprias tendencijas diktuoja ir egzotinės virtuvės: Karibų, Peru, Brazilijos. Dažnai patiekaluose sutiksime šių virtuvių prieskonių, kaip pavyzdžiui, vištiena marinuota braziliškame kokteilyje capirinha.

Kitas svarbus reikalavimas – kokybė. Šefai stengiasi rinktis kokybiškiausius produktus ir atskleisti jų privalumus. Ypač madinga ruošti žalios žuvies užkandžius, tokius kaip ceviche ar sašimi, vyrauja geros vištienos patiekalai, įvairios jautienos dalys, žvėriena. Ruošiant šiuos patiekalus svarbiausia produktų kokybė.

Bendri bruožai:
  • Klasikinės virtuvės įgauna pankišką atspalvį – Prancūzijos, Italijos virtuvė;
  • Egzotinės virtuvės: Karibų, Afrikos, Peru, Brazilijos;
  • Slow food vakarienė;
  • Vestuvės ryte – brunch’as;
  • Įkvėpimas – laukinė gamta ir medžioklė;
  • Įkvėpimas – kaimas.

hunting

Desertai

  • Tortas!
  • Įkvėpimas – kosmosas, dangus;
  • Ugly Dirty;
  • Bohemija;
  • Natūralus cukrus;
  • Desertas kaip patiekalas;
  • Juoda, ruda spalva;
  • Bronzinė, odos spalva;
  • Mini – maxi;
  • Marmuro iliuzija.

icelandkosmosas

boheminis-pyragas

11

Žmonės vis labiau rūpi gėrimų kokybė, o ne kiekybė

Džinas nebėra tik džinas, vartotojams rūpi jo klimė, sudėtis. Jis nebėra maišomas su daug cukraus turinčiais limonadais. Kokteiliai barmenai renkasi kruopščiai priderintus gaiviuosius gėrimus. Jie dabar tampa kuo natūralesni, stengiamasi naudoti kuo mažiau cukraus. Žmonės taip pat renkasi natūralesnius energetinius gėrimus. Kita svarbi dalis – papuošimui naudojama sodo, daržo, miško žolelės, įvairios uogos. Pastebima stipri virtuvės ir miksologijos sintezė, barmenai vis labiau atsigręžia į virtuvę, patys ruošia sirupus.

Madingas ne tik džinas, grįžta ir degtinė, romas, teikila. Šampanas, be abejo, išlieka svarbi vestuvių šventės dalis, jį siūloma ne tik rinktis kaip aperityvą, tačiau derinti prie patiekalų.

  • Svarbi gėrimų prigimtis, istorija;
  • Kokybiški gėrimai – šampanas, kokybiškas viskis, džinas, likeris, degtinė, tekila…;
  • Natūralumas;
  • Derinimas: vynas ir maistas, šampanas ir maistas, alus ir maistas, kokteiliai ir maistas;
  • Inspiracija – Prancūzija – klasika;
  • Inspiracija – Hunting– natūralumas, laukinė gamta;
  • Inspiracija – Boho.

 Čiop Čiop vestuvių tendencijų pristatymas

Visos šios tendencijos buvo pristatytas Čiop Čiop renginio metu.

Penkių patiekalų vakarienę ruošė Mantas Dobradziejus, prancūzas Marc D’Erceville, slovėnas Jure Glumac.

Vakaro meniu:

  • Porų kremas veloute su oyster grybais ir lazdynų riešutais;
  • Veršio liežuvis ant kukurūzinės tortilijos;
  • Starkio sašimi su persimonais ir šaltalankiais;
  • Putpelės kiaušiniai su bulvių piure, traškučiais, ikrais. Prie pastarojo buvo priderinta taurė “Taittinger”šampano.
  • Jerk vištienos su saldžiųjų bulvių kremu priderinus ispanišką Albarinho vynuogės vyną.

Gėrimų tendencijas pristatęs gėrimų ekspertas Martynas Paukštys. Jis ruošė ir prancūzaičių ypač mėgstamus kokteilius su apelsinų likeriu “Cointreau”. Pastarieji atspindėjo stiprią prancūzų gastronomijos įtaką. Degtinė taip pat grįžta į madą! Tad buvo siūlomi ir tendencijas atspindintys kokteiliai su „Koskenkorva“ degtine.

75

123
98

9

dita-von-teese-gets-private-cointreau-03

Vakaro metu taip pat buvo įrengtos makiažo dirbtuvės, makiažo dizainerė Jurga Kartu pristatė naujausias makiažo tendencijas, buvo pasirinkta švelnus, neįprastas įvaizdis – dominavo įvairūs kreminiai tonai, buvo pasirinktos baltos blakstienės. Šis įvaizdis įkvėptas Egipto. Prie jo priderinta ir naujausias plaukų tendencijas atspindinti šukuosena.

193

194

Muzikos tendencijas atstovavo didžėjus Tomas Boo. Pagrindinė kryptis – etno techno.
134
Dekoru rūpinosi Čiop Čiop dekoratoė Živilė Aleknaitė.
3
AČIŪ SAKOM:
Obbsesions – krėslai;
Riedel – ypatingieji įrankiai;
Choco – lemputės;
Du Mėnuliai – už boho torto idėjos įgyvendinimą!
DJ – Boo;
Sefams : Jurei, Marcui ir Mantui!
Foto – Lauryna Narkevičiūtė.
Facebook komentarai:
Share: