D E R V Y N A S

Šiauliai per 18 valandų: barai ir turgus

Esate iš Šiaulių ir kartais grįžtate aplankyti giminių? O gal draugaujate su gražia mergina iš Šiaulių ir vykstate lankyti jos tėvų. O tai kur eiti po to, kai pasėdėjote prie stalo su artimaisiais? Miegoti arba į barą!

Straipsnį vadinu Šiauliai per 18 valandų, nes iš tikrųjų čia tiek laiko užtenka pamatyti, ką reikia (nebent norėsite važiuoti į Akropolį, bet ir tai, jeigu esate apsukrūs, spėsite ir į jį). Tai ką veikti Šiauliuose?

Įžymybės. Šiauliuose būtinai privalote nuvykti prie Talšos ežero ir auksinio berniuko. Netoli auksinio berniuko, stovi ir sidabrinė lapė. Jeigu mėgstate “Mažąjį princą”, tai įsivaizduokite, jog tai aliuziją į šią nuostabią istoriją. Prie ežero įsikūręs ir wake parkas – “Fox Spot”.

auk

talsos lape

Būtina pereiti bulvaru, o ten daug įvairių skulptūrų – naujai pastatytų ir seniai stūksančių. Būtina nusifotografuoti prie “Gaidžio” laikrodžio ir prie “Pingvinų fontano”.

Taip pat aplankykite ir Salduvės kalną.

Turgus. Labai mėgstu Šiaulių turgų ir visuomet keliauju į jį apsipirkti. Nei per didelis, nei per mažas, bet su reikiamu kiekiu produkcijos. Ten galite įsigyti net ir šviežiai paruoštų koldūnų, be abejo, mėsos, pieno, konditerijos gaminių ir daug daržovių tiesiai iš bobulkų. Būtent sekcija neatvežtinių daržovių yra gana didelė. Rasite ir šviežių, ir raugintų, ir marinuotų, ir grybų, ir uogų, ir naminio medaus bei sūrio.

Barai. Po vakarienės namie (šį kartą apsieikime be rekomendacijų “kur valgyti”) keliaukite į barą. Galite drąsiai susiplanuoti tour de bar, nes vertų aplankyti jų čia visi TRYS.

Blic baras

“Na, tai labas rytas! Nuo 12:00 iki 17:00 Mr. Dr. Jahngle su kolege kaitins grilių, svečias iš Latvijos gros regiuką, tad kviečiam visus ant pietų (kažkam ir ant pusryčių)! Pasiimk vaikus, šunis, mamą, tetę, vyrą, žmoną ar draugą ir tiesiu taikiniu atmauk pas mus pavalgyt. Peace!” Šiuo fb pos’tu labai daug kas ir pasakyta. Draugiškas baras visiems su jaukia terasa, kurioje galite ilsėtis ir pietauti bei vakarieniauti, o vėliau nusileisti į patį barą paklausyti vietinių ir atvykstančių svečių.

BLIC baras

BLIC baras

BLIC baras

ROCK’N’ROLL PUB 

Airiškas pub’as su didžiulu alaus asortimentu ir visada didžiulu kiekiu lankytojų. O daug lankytojų – geras ženklas. Čia galėsite ne tik paragauti įvairaus išskirtinio alaus, bet ir užkąsti. Interjeras ir visa aura jus nukels tiesiai į Airiją, o aplinkiniai lankytojai padės susikurti smagią nuotaiką, po kurios nejučia užsiliksite ir ne dviems alaus bokalams. Pub’e didelė vidinė terasa!

ROCK n Roll

Rock n Roll

rock roll 2

SPACE bar

The dark side of the Moon, o kitaip elektroninės muzikos baras. Kiekvieną savaitgalį čia vis nauji techno/house/bass muzikos atlikėjai ir, be abejo, garsai. Baras atsidarė prieš du metus, tačiau yra mylimas Lietuvos bei užsienio šalių atlikėjų, aišku, tuo pačiu miesto gyventojų ir svečių. Čia galėsite paragauti ne tik underground muzikos, bet ir įvairių kokteilių ir netgi burgerių, nes vidinėje terasoje įsikūręs food truck’as su gardžiais burgeriais.

SPACE burger

SPACE bar

SPACE bar2

O apie vakarienes ir kitus dalykus – ateityje.

Nuotraukos: fotografų, kurie fotografuoja baruose.

Share: