Įvairias konceptualias vakarienes organizuojame jau kelinti metai, stengiamės savo lojaliems klientams bei sekėjams suteikti vis naujų išgyvenimų ir potyrių. Be abejo, pagrindinis akcentas yra maistas, tačiau bet kokia vakarienė, pietūs ar pusryčiai yra neatsiejami ir nuo estetinio vaizdo, vietos, kurioje valgoma, kompanijos, net muzikos ir papildančių gėrimų. Degustacinės vakarienės ir įvairios degustacijos mūsuose jau tapo kone kasdienis reiškinys, tad nustebinti svečius yra pakankamai nemažas iššūkis. Bet aš iššūkius mėgstu…Tad vieną rugpjūčio vakarą persikėlėme į meno ir bohemos atstovų nuotaikų persmelktą „Menų Spaustuvės“ kiemelį.
Esu visiškai lengvai gražių vaizdų inspiruojamas žmogus, tad jeigu pamatau internete, žurnale ar aplinkoje kažką, kas man labai stringa atmintim, būtinai noriu tai įgyvendinti. Su „Menų Spaustuvė“, kaip jau tapo įprasta, įvyko irgi toks stebuklas. Seniai svajojau apie vakarienė po atviru dangumi Vilniaus senamiesčio kiemelyje…Ir dar kuris būtų pakankamai urbanistiškas.
Ir štai. Su savo pačia nuostabiausia komanda ir Egle (mūsų renginių organizatore) priešaky turėjome progą tai padaryti.
Net nedvejodamos kaip vedantį šefą pasikvietėm Jure Glumac. Šis yra toks talentas, kad aš net neturiu žodžių. Ir kalbu ne vien apie maistą, kalbu ir apie idėjas. O kai dar susijungia mūsų dekoratorės Živilės idėjos, profesionalūs šefai ir virėjai, geras personalas, ko daugiau žmogui norėt.
//
Kaip ir visur kitur, vakarienėje taip pat svarbus konceptualumas. Šį kartą maistas buvo susijęs su didžiaisiais geografiniais atradimais. Kiekvienas patiekalas buvo inspiruotas dviejų ar net trijų tautų ryšių. Dar pavasarį šiame kiemelyje pristatymas naujas gatvės meno kūrėjo Antano Dubros piešinys. Dekoracijas ir nuotaiką derinome ir prie jo. Stalus puošė palmių lapai, auksinės vazos, žvakės.
Meniu:
– Grandmma Gazpacho (Ispanija-Slovėnija)
– Sobanara (Japonija-Prancūzija)
//soba noodles
– Deginta skumbrė & miso Chimichurri (Urugvajus-Japonija)
– Jaučio kulninė & žalios papajų salotos (Italija-Vietnamas)
– Camembert sūrio pyragas su pasiflorais (Prancūzija-Brazilija)
Beje, sėdėjome irgi visi drauge, o pagrindinis patiekalas buvo pateiktas sharing principu, didelis kaulas vienoje lėkštėje keliems žmonėms. Kas yra labai trendy jau nuo praeitų metų, tik kol iki mūsų priėjo…
Virtuvė. Patiekalus gamino talentingi šefai – Mantas Dobradziejus, kuris šiuo metu dirba restorane „Sofa de Pancho“, nepriklausomas šefas, dirbantis studijoje „Čiop Čiop“, Jure Glumac ir „Čiop Čiop“ virėjas Mantas Motieka. Virtuozų patirtis tarptautinėje virtuvėje leido svečiams pasidžiaugti ypatingu, neįprastu meniu.
Be abejo, apart labai madingo ir mėgstamo džintoniko aperityvui, prie vakarienės bus priderinti vynai.
Vakarienės metu buvo atidarytas vienos dienos pop-up džino The Botanist baras. Kokteilius ruošė stipriųjų gėrimų specialistas Martynas Paukštys.
Muziką prie maisto ir meno derino dj Tomas Boo.