Labai smagu, jog tokie rinkimai, apjungia didžiąją dalį maisto industrijos profesionalų.
Ką vertinom? Kas pakišo koją ir kas pakėlė uodegą
Kiekvienam Gero maisto akademijos nariui buvo suteikta balso teisė. Akademijos tikslas – kompetentingus maisto industrijos žmones sujungti vieningam balsavimui.
Sudarant geriausių šalies restoranų reitingą pagrindine buvo vertinamas restoranų maistas ir jo pateikimas. Balsuojant buvo liepta atsižvelgti į patiekalų savitumą, originalumą, kompleksiškumą, maisto produktų kokybę, kilmę ir šviežumą, skonių suderinamumą, kūrybiškumą, kainos ir kokybės santykį. Bet kas man smagiausia, jog atskira dalis buvo skirta gėrimams, vyno ir kitų gėrimų kortai, jų darnai prie koncepcijos ir patiekalų. Nepatikėsite, bet kai kuriems restoranams šita sritis mano vertinimuose pakišo koją, o kai kuriems labai padėjo atsirasti geriausiųjų dešimtuke. Taip pat buvo vertinama aptarnavimo kokybė (elgesys su klientu, paslaugumas, rezervacijos galimybė, pasitikimas ir kt.) ir aplinką (patyrimas, estetika, dermė su reprezentuojama virtuve, švara, tvarka, jaukumas).
Organizatoriai
Šį reikaliuką organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija, žurnalu „Geras Skonis“ ir projekto iniciatoriumi „Švyturys – Utenos alus“.