D E R V Y N A S

Austrių festivalis!

austres

Atrodo ir į mūsų kraštą atėjo šventė! Negana to, jog visai neseniai Vilniuje vyko pirmoji „Putojančio vyno ir šampano diena”, lapkričio 12-15d. pirmą kartą Lietuvoje įvyks austrių festivalis, kurio iniciatoriai „Krabas ir CO”.

Festivalis vyks net keturias dienas didžiuosiuse miestuose. Šioms austrių dienoms specialiai bus atvežtos Lietuvoje retai sutinkamos austrių rūšys. Prisijungusių prie festivalio žemėlapio restoranų ir barų svečiai galės pajusti, kokie skirtingi gali būtų šie iš pirmo žvigsnio mažai besiskiriantys moliuskai.

Lapkričio 12-15 dienomis geriausi Vilniaus, Kauno bei Klaipėdos virtuvės šefai siūlys paragauti tiek šviežių, tiek keptų ar kitaip gamintų austrių. Kiekvienoje festivalyje dalyvaujančioje vietoje bus siūlomas kitoks austrių meniu – skirsis tiek priedai, tiek patiekiamų austrių rūšys.

champagneria

(The Bubbles Champagneria)

king and mouse

(King & Mouse)

strange love

(The Strange Love)

strange love austres

(G.vine)

„Idėja tokio tipo festivaliui gimė, kai su pažįstamais austrių mylėtojais skundėmės, kad Lietuvos restoranuose itin menkas austrių pasirinkimas, paprastai siūlomos vos viena ar dvi rūšys. Juk šių moliuskų rūšių ir skonių gama tokia plati – nuo sūriai minerališkų iki saldžių, net riešutiškų. Norime, kad festivalio metu tokią skonių įvairovę patirtų ir įgudę austrių valgytojai ir tie, kurie dar nesiryžo paragauti“, – pasakojo viena festivalio organizatorių Indrė Leikauskė.

Festivalio metu bus galima ne tik paragauti austrių, bet ir derinti jų skonius su skirtingais gėrimais. Vienose vietose bus tradiciškai siūloma austres užgerti šampanu arba putojančiu vynu, tuo tarpu kitose bus siūloma ragauti moliuskus su alumi ar net tekila.

Tokia iniciatyva labai sveikintina ir tik parodo, jog Lietuva jau žengia žigsnius iš kulinarinės kūdikystės.

Austrių su priderintais gėrimais pasimėgauti galėsite:

„Achtung Baby”, Klaipėda

„California Tapas&Wine”, Vilnius

„G.vine”, Kaunas

„IDW Esperanza”, Trakai

„King & Mouse”, Vilnius

„La Cave Bistro”, Vilnius

„La Cave Gourmet”, Vilnius

„La Cave restoranas Amberton”, Vilnius

„Monte Pacis”, Kaunas

„Spiritus”, Vilnius

„Strange Love”, Vilnius

„The Bubbles Champagneria”, Vilnius

„Vingio istorijos”, Vilnius

„Žuvinė”, Vilnius.

Iki susitikimo!

 

 

Share: