D E R V Y N A S

English Breakfast

English Breakfast by Dervynas

Angliški pusryčiai (English Breakfast) dar vadinami Full Breakfast. Pasak kai kurių šaltinių, jie pirmą kartą paminėti Isabella Beeton knygoje ‘The Book of Household Management’ (1861 m. ). Pilnas pusryčių komplektas apima šoninę, dešreles ir kiaušinį pridedant daržovių ir kitų papildomų ingredientų.

Šie pusryčiai yra priskiriami prie tradicinių Britų virtuvės patiekalų. Be abejo, vertinant skirtingus Anglijos, Airijos regionus, galimos įvairios variacijos. Kaip pavyzdžiui, Anglijoje tradiciškai kiaušiniai gali būti kiaušinienės pavidalu ar plakti ir tuomet iškepti (scrambled), pateikiami grilinti ar kepti pomidorai, kepti grybai, pakepta ar skrudinta duonelė, dešrelės ir virtos pupelės.

Kaip pavyzdžiui, Airijoje, būtina šoninė, kiaulienos dešrelės, keptas kiaušinis, tradicinis airiškas baltasis ir juodasis pudingas, skrebutis ir keptas pomidoras. Aišku, dažnai įtraukiami tokie ingredientai kaip grybai, pupelės, kepenėlės ir sodos duona.

Škotijoje prie visko taip pat svarbus juodasis pudingas arba vaisių pudingas, svarbu, jog dešrelės būtų specifinės – Lorne dešrelės, kurios gaminamos iš maltos mėsos ir džiovintos duonos traškučių, jos pateikiamos perpjautos ar supjaustytos.

Na o Amerikoje, dažnai rasite dar daugiau papildomų sočių ingredientų, dažnai prie tokių pusryčių pateikiami blyneliai.

O kaip jūs interpretuosite savą angliškų pusryčių versiją – jūsų fantazijos reikalas. Svarbu, jog visi ingredientai pateikiami šilti: kepti ar grilinti (pomidorai, grybai, dešrelės, kiaušinis), virti (pupelės), skrudinti (duonelė).

Bandžiau ir aš, darbo nemažai, ypač jeigu darai daugiau nei dvi porcijas, bet skanu ir tikrai labai sotu. Ir ne liesa…

Ingredientai reikalingi angliškiems pusryčiams:

Dešrelių (mėgstamų arba tradiciškai kiaulienos);

Rūkytos šoninės;

Aliejaus arba sviesto kepimui;

Pomidorų;

Pievagrybių ar Portabello grybų;

Kiaušinių;

Virtų pupelių su pomidorų padažu;

Duonelės skrudinimui;

Druskos ir pipirų.

Skanaus!

O su kuo derinti? Be abejo, angliška arbatėle, kava, šviežiomis sltimis, na o kartais sekmadieniais ir su putojančiu.

Daugiau pusryčių receptų rasite čia:

http://www.dervynas.lt/2015/04/dziaukimes-pavasariu-ir-pusryciaukime-lauke-eggs-royale-ir-smidru-su-kumpiu-receptas/

 

Facebook komentarai:
Share: