D E R V Y N A S

Achtung Baby – DĖMĖSIO verta vyninė Klaipėdoje

Achtung Baby terasa

Dėmesio, mažuliai! Klaipėdoje yra vieta, kur galite paragauti kokybiško vyno, alaus, stipriųjų ir pavalgyti kaskart vis naujų šeimininkių ruoštų patiekalų. Sakau šeimininkių, nes iš tiesų vieta priklauso trims išskirtinėms damoms. Vyninėje labai jaučiasi šiltas ir jaukus aptarnavimas, nes moterys šiai vietai atiduoda visos save.

Achtung Baby

Vyninė įsikūrusi Klaipėdos senamiestyje, žavioje vietoje, kur seniau buvo vyresniems Klaipėdos gyventojams žinoma bohemiška vieta, o šalia ir buvo, ir yra kultūros centras. Drąsiai galima teigti, jog ši bohemiška vieta atgijo nauju amplua! ‘Achtung baby’ duris atvėrė 2014 metų gegužės mėnesį. Ir ačiū D. Aš ir pati labai mėgstu Klaipėdą, dažnai ten lankausi ir, kaip visiems žinoma, mėgstu gerą vyną. Nueiti nebuvo daug kur, tik keletas vyninių ar restoranų siūlė normalaus vyno ir štai moteris išsprendė visus reikalus. Vyninėje galėsite atsigerti ir bazinio lygio, ir įdomesnio atrinktinio vyno, alaus bei stipriųjų. Meniu sudarytas profesionalų. Vieną ‘Achtung Baby’ kaklo dalį laiko Jurga Karinauskaitė, kuri jau daug metų žinoma, kaip užburianti vyno mokytoja ir yra viena iš mano vyno guru. Jūs paklausykite, kaip ji pasakoja apie vyną ir suprasite, ką aš noriu pasakyti. Jos sesuo, kiek man žinoma, yra puiki alaus žinovė, o kita bendrasavininkė Ieva puikiai šeimininkauja virtuvėje. Šis trio pridėjus dar ir stulbinamą terasą uždarame kieme tarp architektūrinio paveldo namų privers jus pamiršti visus rūpesčius ir pasimėgauti.

Achtung Baby terasa

Achtung Baby terasa

Koncepcija. Jau vien pavadinimas verčia ATKREIPTI DĖMESĮ. Bohemiška vieta su triguba aura, joje tikrai rasite, ko atsigerti, ko pavalgyti. Galite ateiti vieni – pamedituosite vidiniame kieme įsikūrusioje terasoje, galite ateiti ir su kompanija, kurioje visi atras kažko artimo sau.

Personalas. Profesionalus personalas parekomenduos gėrimus, kurie patenkins jūsų poreikius. Kaip jau minėjau, trys moterys šeimininkės pačios ir dirba šioje vietoje. Kiekviena turi savą sritį, kurią išpildo šimtu procentu. Dažnai užklysta papildomos pridėtinės vertės pridedantys muzikantai, kurie tik stiprina gerą aurą.

Pro

2015-06-19 23.03.03

Maistas ir vynas. Vyno nemažai, kaip jau sakiau, yra ir neįpareigojančio, yra ir tokio, kuris patiks ir tiks įgudusiems vyno mėgėjams. Keletas alaus rūšių, keletas stipriųjų pozicijų. Dažnai užtaikysite ir ant vyno ar sidro svečių, nes vyninėje suteiktos visos galimybės ne tik turėti nuolatines pozicijas, bet ir paįvairinti asortimentą įvairiomis skanybėmis. Maisto meniu nuolat kintantis, priklauso nuo metų laiko, šviežios produkcijos ir nuotaikos. Nuo burgerių, midijų, strimėlių, austrių iki cybulinės (silkių sriubos). Ir prie visko – bus priderintas teisingas gėrimas.

Dar svarbu paminėti taures, ypač skirtas raudonam vynui, kurias ir aš taip myliu, kad daugumą raudonųjų vynų ragaujų tik iš jų. ‘Riedel’ firmos, be kojelės. Pats malonumas. Ir sūrius: Lietuvos ūkininkų, Latvijos ūkininkų ir kitų gerų šalių, kuriuose pagamina daug gardaus sūrio.

Achtung Baby Riedel taurė

Reziume. Viena mano mėgstamiausių vyninių Lietuvoje, o Klaipėdoje vienareikšmiškai. Ar prieš vakarienę, ar po vakarienės, ar vietoj vakarienės. Ir net sekmadieniniai putojančio taurei. Ten kažkokia ypatinga aura, kurią tikiuosi pajusite ir jūs. Na o jeigu ne, tuomet tiesiog skaniai praleisite vakarą.

Share: