D E R V Y N A S

Pažinti Poną Malbec’ą

Iki šiol nesupratau Malbec’o.

Lyg ir perdaug rimtas.

Lyg ir šiek tiek karštakošis.

Lyg ir aštrokas.

Lyg ir tiesmukas.

Lyg ir jaudinantis.

Lyg ir čiut salstelėjęs.

Tvirtas.

Tuomet pradėjau daugiau gilintis į Malbec’ą ir ragauti.

Urtė Mikelelvičiūtė supperlithuania dervynas Ciop Ciop cyno rekomendacijos Riedel

Papuolė vienas geras į mano rankas. Sudėtingo charakterio, bet labai įdomūs. Nutariau pažinti. Ir pasidalinti.

CATENA. Malbec. 2010.

Malbec Catena

Lyg ir perdaug rimtas – nes laikytas ąžuolo statinėse.

Lyg ir šiek tiek karštakošis – nes gamintojas italas vedęs argentinietę.

Lyg ir aštrokas – nes labai jaučiasi juodi pipirai.

Lyg ir tiesmukas – nes labai tiesmukai užvaldo širdį.

Lyg ir jaudinantis – kaip juodo šokolado gabalėlis.

Lyg ir čiut salstelėjęs – kaip pasirpusi vyšnia.

Steikų vynas, tvirti taninai, tamsi spalva, bet neužgožia šiek tiek su krauju iškepto švelniai burnoje tirpstančio steiko.

Vynuogynai – aukštai kalnuose. MENDOZA regione – viename žymiausių Argentinoje. Kur gražu ir patys aukščiausi vynuogynai virš jūros lygio. Kone Argentinos Mozelis. O pati CATENA vyninė laikoma Malbec vynuogių Argentinoje pijonierė.  Šios vyninės vyriausiasis vyndarys net buvęs išrinktu metų vyno industrijos žmogumi. Ir net ne argentinietis…o italas…vedęs žavią argentinietę. Ech, ką daro meilė. / Meilė daro gerą vyną.

Tai štai kaip pradėjau ‘degustuoti’ Malbec’ą.

Facebook komentarai:
Share: