D E R V Y N A S

Inspiracija / Gyvenimo pižonai x 2

Anthony Bourdain ir aš.

Neveltui mano blog’o pavadinimas yra susijęs su vyrais, t.y. “der” vyriškos giminės artikelis, nes iš tiesų didžiausias gyvenimo įkvėpimas moterims yra vyrai.

Vieną iš aukščiausių mano gyvenimo guru top list’o  vietų užima Anthony Bourdain. Taip taip taip, daug jūsų ar jūsų draugų sakytų: susireikšminęs, su gan stipriai išreiktštu ego ar tiesiog gyvenimo pižonas.

O aš šitą  išsireiškimą/apibūdinimą laikau “žmogaus, gebančio iš GYVENIME (ne iš žmonių piktavališkai) egzistuojančių geriausių, kokybiškiausių dalykų, aplinkybių ar emocijų pasiimti ar patirti geriausią” sinonimu.

Kai kažkada prieš gerus kelis metus atskleidžiau garsiai savo planus atsisakyti bankinių darbų (dirbau 5 metus banke ir prieš tai teko ragauti adminictracinio darbo) ir galutinai pasinerti į nuo vaikystės grįstą maisto/ vyno/ restoranų / šefų / somelje / vyndarių / food and dining konsultantų kelią, man į rankas laiku papuolė “Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly” (“Virtuvė slaptai: kulinarijos nusikaltėlio nuotykiai”). Ačiū Dainiui.

Anthony

 

Anthony Bourdain in the Kitchen

Anthony Bourdain in the Kitchen

(Anthony Bourdain in the Kitchen)

Anthony Bourdain book Kitchen Confidential

(http://en.wikipedia.org/wiki/Kitchen_Confidential:_Adventures_in_the_Culinary_Underbelly)

Nuo to laiko ir įsimylėjau tą atvirą, teisingai kritišką bei nuoširdų požiūrį. Suvokiau, jog šefe aš nebūsiu (aišku, kaip sako: nespjauk į vandenį). Nelabai įsivaizduoju savęs užsidariusios virtuvėje ištisoms paroms ir naktipiečius keičiančios į kokainą (papildyti vienkartine energija). BET supratau, jog myliu šefus, restoranus, gerą maistą, barus, pub’us, egzotiką, klasiką, maisto blog’erius, fotografus (bei tuos kurie yra tokio pat požiūrio) – visą šią sferą. Ją visad planuoju mylėti, joje dirbti ir gyventi.

Urte Vyno ir desertu derinimo cempionatas

(aš Vyno ir Desertų derinimo čempionate 2013)

Grįžtant prie Anthony. Visi kas esate daugiau ar mažiau susipažinę su jo biografija, jo keliu nuo šefavimo, rašymo, restoranų atidarymo iki trendų diktavimo bei nuostabiausių laidų, tikiuosi, jog įvertinate ir suvokiate, koks kelias iki to nueitas ir kiek kompetencijos tai reikalavo/reikalauja.

(http://en.wikipedia.org/wiki/Anthony_Bourdain)

Anthony Bourdain Parts Unknown

(Anthony Bourdain blog’as: http://anthonybourdain.tumblr.com)

Visos “No Reservation” laidos, o YPAČ naujas projektas/serialas (pusiau naujas, nes jau 2 sezonas eina) “Parts Unknown” sukausto dėmesį savo turinio išpildymu, išsamia informacija, charizma, sklindančia iš Anthony, puikiais vaizdais bei “tikro” gyvenimo perteikimu iš ekrano tiesiai į ištroškusias kokybiškos informacijos, kelionių ir turiningų akimirkų smegenis.

Anthony Bourdain Parts Unknown

(Anthony Bourdain “No Reservation “ http://www.imdb.com/title/tt0475900/?ref_=nm_knf_i1)

(Anthony Bourdain “Parts Unknown” http://www.imdb.com/title/tt2845786/?ref_=nm_knf_i2)

Galima drąsiai vadinti gyvenimo pižoniškumu nuolatinį keliavimą, įdomius viso pasaulio ir visokio rango pašnekovus: nuo Rusijos magnatų iki gatvės užkandinių Azijoje turėtojų, nuo ilgamečių “virtuvės” talentų iki finansininkų, mėgstančių tiesiog skaniai ir kokybiškai pavalgyti ir išgerti. Ir tai kainuoja: kainuoja gerai atrodyti, būti iškalbiam, būti apsišvietusiam, būti kompetentingu pašnekovu, būti nešališku ragautoju, būti žaviu, perprasti skirtingas kultūras, atsiriboti nuo laiko skirtumų, vetinimo pagal amžiaus ar rango kategorijas, nuspėti ir kurti trendus bei priversti juo žavėtis ir tapti kažkieno guru (neabejoju, jog ne vien man jis patinka).

Anthony Bourdain Parts Uknown

(Anthony Bourdain „Parts Unknown”)

Harmoningai ir su pakilia nuotaika (kas be ko niekada nesibaigiančiomis darbo valandomis) gyvenu savo mėgstamą gyvenimą. Džiugu, jog aplink daugėja teisingų maisto, gėrimų, kavos, muzikos ir, žinoma,  talentingų the main šefų valdomų vietelių, kuriose turiu galimybę auginti savo kompetenciją.

Be abejo, pagrindinis dalykas verčiantis neužmigti ir nemiegoti yra ČIOP ČIOP, su kurio komanda, šiais metais ir ateityje pažadam dar daugiau naujų ir įdomių projektų bei įkvepiančių pramogų. (beje, ČIOP ČIOP the main chef Ronaldas irgi kotiruojasi tarp mano top list guru, kurie sugeba mylėdami tai, ką daro, daryti labai gerai ir įkvėpti kitus).

Čiop Čiop New Years party in the Kitchen Urtė

(Čiop Čiop vakarėlis virtuvėje)

Tariant ačiū 2013-iems ir nusimatantiems turiningiems 2014-iems, siunčiu po rekomendaciją pasigaminti mėgstamiausią užkandį, išgerti mėgstamiausio gėrimo (ar tai būtų vanduo, kava, arbata, vynas, viskis, romas…), įsijungti mėgstamiausią filmą ar serialą ir pasidžiaugti geru pižonišku gyvenimu, kuris tebūnie šiais metais įgauna naują prasmę – MĖGAUTIS VISKUO GERIAUSIU, KĄ GALIMA RASTI IR ATRASTI ŠIOJE ŽEMĖJE: pradedant darbu, baigiant kitais “saldžiais” malonumais.

Share: