D E R V Y N A S

Savaitgalis Londone: kur pusryčiauti, pietauti ir vakarieniauti

Londonas yra tas miestas, kuriame gyvendami dešimt metų, dvidešimt metų ar net visą gyvenimą, nespėsite visko aplankyti. Čia vietos veikia per amžius, čia vietos atsidaro ir užsidaro greičiau nei iki jų nukeliaujate. Londone must visit vietelių yra tiek, kiek nėra vietos jūsų žemėlapyje. Nesvarbu kokią virtuvę mėgtumėte, nesvarbu, kokios šalies virtuvės patiekalų užsimanytumėte – Londone rasite visko.

London, UK
London

Taigi, savaitgalis Londone: kaip išsirinkti, kur eiti pusryčių, kur vakarieniauti ar pietauti? Aišku, galite klausti draugų, galite naudoti įvairius apps’us (visai populiarus yra Infatuation, jį galite sekti ir Instagram) arba galite pasinaudoti mano rekomendacijomis.

P.S. Visur ant pavadinimų ir foto sudėtos aktyvios nuorodos.

Savaitgalis Londone:

Pusryčių keliaukite į:

Hide.

Išties ne tik pusryčių. Tai iš esmės yra top spot Londone. Apie šį restoraną garsiai kalbama nuo pirmos jo darbo dienos. Šiai dienai restoranas Hide yra vienas geidžiamiausių ir tarp foodies, ir tarp tiesiog geras vietas mėgstančių, ir tarp turtingų dėdžių bei tetų, ir tarp smalsuolių.

Trijų aukštų (kiekvieno jų skirtinga paskirtis) restoranas įsikūręs visai šalia Karališkojo Žaliojo parko (Green Park). Toks įdomesnis faktas, kad pagal restorano pirminę kelių aukštų idėją, būtų vieno jų reikėję atsisakyti, tačiau restoranas įkastas gilyn, tad jeigu pažvelgsite pro langą – matysite, kad sėdite žemiau nei įprastai.

Čia labiausiai instagraminiai yra laiptai. Jie inspiruoti šalia esančio Žaliojo parko. Vien apie šiuos laiptus prirašyta nemažai straipsnių. Jiems padaryti naudota speciali technika, kad atrodytų, jog jie – iš vieno medžio kamieno. Iš viršaus laiptai irgi atrodo įspūdingai – jie lyg spiralė, lyg kaip vyno atidarytuvo kojelė. Įsimintiną interjerą kūrė Rose Murray, laiptais atskirai rūpinosi Atmos Studio.

20 milijonų svarų vertės projektas priklauso oligarchams, Hedonism Wine savininkams, Yevgeny Chichvarkin and Tatiana Fokina bei šefui Ollie Dabbous. Aišku, restoranas turi 1 Michelin žvaigždę.

Ėjau čia pusryčių.
Mūsų pasirinkimas – garsieji jų plakti kiaušiniai su trumais ant skrebučio bei užkeptas omletas su unguriu ir bulvėmis. Bandelė su šokoladu. Čia puikus arbatų pasirinkimas bei atrinktas kavų meniu. Yra ir kiniškos.
Vynas čia svarbus taip pat! Nes vieni iš restorano savininkų – Hedonism Wine – garsus vynų butikas. Bet vyno grįšiu kitą kartą.

Einant, kortelės irgi nepamirškit namie. Truffled Scrambled eggs čia kainuos viso 26 svarus. Na ir plius kiti malonumai.

Adresas: 85 Piccadilly, London, W1J 7NB, United Kingdom

hide restaurant

Pietums Londone rinkitės:

Oystermen. Seafood bar & Kitchen.

Nuostabi, mažytė ir labai jauki vieta jūros gėrybių ir žuvies gerbėjams. Čia ragaukite austrių ir visa kitą, ką tądien jie jums siūlys. Čia valgiau savo skaniausią sumuštinį su krabų mėsa.

Adresas: 32 Henrietta Street, Covent Garden, London, WC2E 8NA

Oystermen seafood and kitchen

Aplankykite turgus:

Nuo kultinių, kuriuose gausu visko, Boroughmarket iki Camden Town Market ar mažesnių, kaip pavyzdžiui, man labai labai patinka Mercato Metropolitano. Visada daug fainų, stilingų žmonių, maisto pasirinkimas iš visų šalių virtuvių, gera muzikytė ir puiki aura. Jie savo filialą turi net ir bažnyčioje.

Mercato Mayfair.

Šitas nuo šiol yra mano mėgstamiausias konceptas – maisto vietų turgus, įrengtas bažnyčioje. Džino nuo altoriaus? O prašau, kodėl gi ne. Austrės ir putojantys, puiki vyninė rūsiuose, mėsos ir sūrio rinkiniai bei skaniausios picos – ar ko daugiau reikia? Tobulas sekmadienio planas.

Adresas: St Mark’s, North Audley Street, London W1K 6ZA

Pietūs arba vakarienė:

Padella.

Sklinda kalbos, kad čia geriausia pasta Londone, o gal ir už jo ribų. Tik apsišarvuokite kantrybe, gali tekti eilėje palūkėti ne vieną valandėlę. Na, bet ko nepadarysi dėl skaniausio maisto…

Adresas: 6 Southwark St, London, SE1 1TQ

Padella pasta restaurant
@padella_pasta

Dishoom.

Žymi ir pagarsėjusi tarp indiško maisto fanų vieta. Čia irgi prireiks kantrybės iki kol mėgausitės geriausiu indišku maistu – eilė gyva ir teks joje gerokai palūkėti. Next level naan, come here…

Adresas: 12 Upper St. Martin’s Lane | Covent Garden, London WC2H 9FB, England

St.Jonh.

Bread and wine – duonos ir vyno – ko daugiau reikia?

Na, dar žaidimų arba gero serviso ir įsimintino maisto. Vieta jau ilgą laiką yra vertinama ir mylima gero maisto mylėtojų.  Meniu sezoniškas, tendencijas ne tik atitinka, bet diktuoja ir pats. 

Kas šviežia, tas ir lėkštėj. Iš paprastų žemiškų dalykų sukurti paprasti žemiški maistai, čia svarbiausia kokybiškas ingredientas. 

Aišku, didžiulė vyno korta ir turi savo namų vyną. Bet ne iš tetrapakų, o sudarę sąjungą su prancūzų vynine. House wine puikus – Cabernet Sauvignon su Syrah iš Langedoko. Kaip jie savo aprašyme sako: mes stengiamės nenutolti nuo pradžios ir paprastumo: Fergus padės ant lėkštės, o Trevor įpils į taurę.

Taip ir jautiesi, lyg sėdėtum pas ką namie ar geroj valgykloj, jokio fancy šmency. Ir labai patiko jų aprangos.

Ragavom žalias kalafijorų salotas (pastarieji dabar visų restoranų meniu yra numeris 1), su įvairiomis žolelėmis ir aliejais patiektus avinžirnius bei keptus virtus porus. Tuomet anties kepenėlių pate ant skrebučio ir ilgai troškintos jautienos su morkomis ir kaliarope. 

Na, o desertui angliškai – fantastiškas ir tirpstantis burnoj kaip debesėlis duonos pudingas su deginto cukraus padažu ir ledais. 

Palamar.

Soho širdyje įsikūręs Izraelietiško maisto restoranėlis. Šios šalies maisto kultūrai įtakos darė ir daro Pietų Ispanijos, Šiaurės Afrikos ir Levantų virtuvės. Restorano šefai taip pat jungia skonius, perduodami juos svečiams.

Ten lankydamasi ir ragaudama maistą šimtu procentų pasijutai gerame Tel Avivo restorane.

Adresas: The Palomar, 34 Rupert Street, London W1D 6DN

Brunch ar vakarienės?

Farmacy .

Veganiško maisto rojus. Visi ingredientai atkeliauja iš organinių ir biodinaminių ūkių, visas meniu – augalinės kilmės, jokio rafinuoto cukraus, pridėtinių chemikalų.

O maisto puikumas toks, kad taip besimaitindama pati galėčiau lengva ranka tapti užkietėjusia vegane.

Ragavom visko: nuo didelės lėkštės su kalafijorų popkornais, rūkytų baba ghanoush, salsom, chilli džemu iki kimchi, krūvos fermentuotų ir marinuotų daržovių azijietiškam dubenyje (bowl), humuso, grikių, falafelių, traškių lapinių kale kopūstų, grill baklažanų Viduriniųjų Rytų dubenėlyje (bowl) iki fantastiškų tacos paplotėlių su grybais, gvakamole ir kitom gėrybėm.
Vyno pasirinkimas puikus – veganiško (beje, toks vynas nieko stebuklingo, tiesiog skaidrinimo procese nėra naudojamas kiaušinio baltymas), oragniško ar natūralaus. Kokteiliai – sveikuoliški ir reguliarūs. Daug žmonių ir smagi Nothing Hill’o nuotaika.

Adresas: Farmacy, 74-76 Westbourne Grove, London W2 5SH, United Kingdom

farmacyuk kitchen
@farmacyuk

Gold.

Notting Hile įsikūręs restoranas, kuriame naudojami tik šviežiausi produktai, atsižvelgiant į sezoniškumą. Patiekalai gaminami krosnyje su atvira ugnimi.

Adresas: 95-97 Portobello Road, Notting Hill, London, W11 2QB

goldnottinghill restaurant
@goldnotthinghill

Chicama.

Jūros gėrybių ir žuvies restoranas Chelsea rajone. Meniu įkvėptas Peru krantų. Perujietiška virtuvė derinama su šviežiais ir sezoniškais produktais iš Britanijos.

Adresas: 383 King’s Road,Chelsea, SW10 0LP

chicamalondon seafood
@chicamalondon

NAC.

Neįpareigojantis ir stilingas bistro ir kokteilių baras, siūlantis prancūziško stiliaus maistą.

Adresas: 41 North Audley Street, Mayfair

Michelin star* patirtis

City Social.

Ar drįsčiau Londone sureitinguoti Michelin restoranus, kuriuos verta aplankyti? Kolkas dar ne. Bet noriu pasidalinti viena rekomendacija, kuri mus, lietuvius, visai verčia ir pasididžiuoti. City Social šefas yra mūsų lietuvaitis Tomas Lidakevičius.

Adresas: Tower 42, 25 Old Broad Street, London EC2N 1HQ

Tomas Lidakevicius instagram
@tomas_lidakevicius

Drinks:

Sky Gardens.

Vietoj London Eye:) Kam keltis su London Eye, kai gali mėgautis tokiais pat vaizdais ir dar gurkšnoti mėgstamus gėrimukus.

Adresas: 20 Fenchurch St, London EC3M 8AF, United Kingdom

sg skygarden uk
@sg_skygarden

Hamyard Seasonal Cocktails.

Must vieta geram kokteiliui.

Adresas: 1 Ham Yard, Soho, London W1D 7DT, United Kingdom

firmdale hotels uk
@firmdale_hotel

The Ned Hotel.

Ir jų The Nickel Bar. Be itin stilingos erdvės, kurioje prabangia klasika dvelkiančios aplinkos, čia jūsų nenuvils nei vienas kąsnis ar gurkšnis. Jų meniu laiko patikrinti amerikietiški klasikiniai baro užkandžiai ir klasikiniai kokteiliai su savomis interpretacijomis. Gyva muzika ir krūva stilingų bei gražių žmonių aplink.

Adresas: 27 Poultry, London EC2R 8AJ, United Kingdom

thenedlondon hotel
@thenedlondon

The Savoy’s American Bar.

Kaip gi neužsukus į vieną iš TOP pasaulio barų. Klasikinė aplinka, nepriekaištingas aptarnavimas ir kokteiliai…Valandėlei persikelsite į filmą iš XX a. pradžios. Nes The Savoy’s American Bar yra vienas seniausių Didžiosios Britanijos barų, kokteilius maišantis nuo 1893 metų.

Be abejo, Londone yra tiek gerų vietų kokteiliams, tiek gerų vietų vynui (aplankykite Hedonism Wine arba seniausią vyninę Londone – Berry Bros. and Rud).

Čia tiek gerų vietų kavai, kad aš net neprasidedu su jų nuorodomis, bet galiu pasidalinti puslapiu, kuriame rasite gerų kavos vietų – https://europeancoffeetrip.com/.  

Čia tiek gerų vietų pusryčiams (ojėj, jeigu būsite kur aplink Picadilly, užsukite garsiojo Arnold Bennet omleto su rūkyta juodadėme menke į TheWolsele.

Tiek gerų vietų arbatai, tiek gerų vietų pietums ar vakarienei (dar nepridėjau, kiek esu aplankiusi korejietiško, japiniško, kiniško maisto vietų…).

O kur dar visi parkai ir vienas už kitą britiškesni rajonėliai…

Tad ten nuolat lankantis galima atrasti daug daug daug dar visko. To jums ir linkiu!

Nepamirškite aplankyti ir muziejų!

Ten jūsų laukia įkvėpimai, nuostabiausios klasikinės ir modernaus meno parodos.

Urtė Mikelevičiūtė
Selfie muziejuj

Tate Modern.

Tate Britain.

Victoria and Albert.

Londonas muziejus
Londonas muziejus, paveikslai
Share: