D E R V Y N A S

Rudens pradžiai – gero gyvenimo formulė

Processed with VSCOcam with f2 preset

Pirmoji rudens diena asocijuojasi su naujų mokslo metų ir, apskritai, kažko naujo pradžia. Nebūtinai pradedate eiti į mokyklą ar universitetą, galbūt pradedate mokytis naujos užsienio kalbos, mokytis tapyti, lankyti šokių užsiėmimus ar vyno studijas. Dažnas būtent rudens pradžią laiko ta data, kai vėl pradeda rimtai dirbti, išjungia vasariškai lengvabūdišką mąstymą ir žengia į naują etapą. Bet ar nepagalvojate, jog būtų paprasčiau, lengviau ir net smagiau gyventi, jei visuomet gyventumėte taip, kaip norite, be jokių rimtų, kraštutinių pareiškimų?

Aš apie tai pagalvoju dažnai, nes tiek žiniasklaidoje, tiek gyvenime mirgu marga pasisakymų, kad “tapau veganu”, “dabar sportuosiu ir nebegersiu”, “nuo rytojaus kelsiuos anksčiau ir eisiu bėgioti”, “o nuo poryt laikysiuosiu dietos”. Jokiu būdu neskatinu jūsų to nedaryti, bet skatinu pilnavertiškai gyventi nuolat ir nereikės jums organizmui kelti šoko su naujais iššūkiais.

Taip, aš esu tas žmogus, kuris nuolat rašo apie maistą ir vyną, vyną ir maistą, tik svarbu suprasti mane teisingai: kokybiško maisto ir gero vyno darna toli gražu neprilygsta persivalgymui ar pergėrimui. Kai jūs į savo gyvenimą teisingai integruojate tuos produktus ir vartojate saikingai – jie ne tik, kad nekenkia, bet atneša ir naudos.

Kitas svarbus dalykas sportas. Bėgioju ir galvoju, nuolat galvoju, prieš kiek metų prasidėjo tas bėgiojimo bumas? Dabar visi bėgikai ir sportininkai, sveiko maisto šalininkai. Aišku, nesakau, kad tai blogai. Sportuoti yra netgi labai gerai! Tik atrodo gan juokinga, kai žmonės vieni prieš kitus giriasi, kiek kilometrų nubėgo, postina viską socialiniuose tinkluose, dalyvauja visuose maratonuose… Juk sportas yra dėl savęs – dėl savo kūno ir savo sielos, o ne dėl pasipuikavimo. Kažkada visai patraukliai atrodę maratonai dabar juokina – kiekvieną savaitgalį maratonas. Aš palaikau jų organizavimą, nes tai papildoma veikla gyventojams, žmonės turi dėl ko stengtis, ruošiasi, turi tikslą. Tai – labai sveikintina! Aš kalbu apie tuos, kurie maratonuose dalyvauja tik dėlto, kad pasirodytų prieš kitus, įsidėtų nuotrauką į facebook’ą ir parodyti, jog nubėgo daugiau kilometrų nei jų virtualūs draugai. Bėgiokite dėl savęs, medituokite ir išsiimkite tuos ausinukus iš ausų, gamtoje irgi yra garsų. Tiesa, derindami sportą su pomėgiu lankytis restoranuose ir pažinti kulinarinę kultūrą, derindami sportą su alkoholiu, galbūt neturėsite pačio idealiausio pilvuko ar pačių kūdžiausių kojų, bet palaikyti sveikai dailią išvaizdą ir sveiką sielą – įmanoma.

2015-09-01 19.07.13

(Ir aš bėgioju. Jau 16 metų)

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ir trečia, dabar galvojate, kad prieštarauju pati savo aktyviai veiklai socialiniuose tinkluose? Oi ne. Šiuos tinklus naudoju skleisti gastronominę kultūrą ir tokio gyvenimo, kurio jums niekas nereguliuoja, tiesas.

Tikiuosi, kad rudens pradžia jums reikš sezono, kai visa gamta nusispalvina margai ir į mūsų lėkštes atkeliauja daug gardžių rudens gėrybių, pradžią.

Sveikinu sulaukus gražiojo rudens!

Share: