D E R V Y N A S

Šiandien man didi diena – dar vieno Namų somelje kurso užbaigtuvės (atvirumo valandėlė)

 

Processed with VSCOcam with g3 preset

Norėjau rašyti, jog mano paskutinieji ir pastarieji metai yra mokslo metai, bet supratau, kad aš mokausi visuomet (neabejoju, jog kaip ir daugelis jūsų). Prieš mokyklą, mokykloje, bakalauro studijose, magistro studijose, pas vyndarius, iš šefų, kulinariniuose kursuose, alaus ir viskio kurseliuose, ir, aišku, vyno kursuose. Paskutinius kelis mėnesius lankiau ‘Vynas ir draugai‘ organizuojamus ‘Namų somelje’ kursus. Smagu, nes draugai jau seniai mane vadina namų somelje. Nesu (kolkas) dar visiška profesionalė, kuri rodytų stulbinamus rezultatus, bet kas liečia derinius namų vartojimui ar vyno ir maisto derinius restorane – jau pradžia padaryta. Sutinku, kuo giliau į mišką, tuo daugiau medžių. O pas mane medžių dabar yra labai labai daug ir artėjant vasarai jie tik veši. Na bet kažkada ateina laikas ir visa informacija nusistovi, tuomet, sako, ateina ir nušvitimas.

Processed with VSCOcam with c1 preset

2015-03-24 20.31.38-1

o

Someljė profesija yra toli gražu nelengva, o kad taptum normaliu (jau nekalbu apie geru) somelje – reikia beprotiškai daug darbo, vakarus prie serialų aukoti knygoms ir vyno pažinimui. Ką aš kalbu – vakarus. Reikia tam pašvęsti visą laiką! Ar tu pusryčiauji, ar pietauji, ar vakarieniauji, ar tai darai namie, ar svečiuose, ar restorane – nuolat galvoji, koks vynas ar kitas gėrimas čia labiausiai tiktų. Kai žiūri orų prognozes – galvoji, kaip viena ar kita orų kaita paveiks skirtingus regionus. Be to, somelje turi išmanyti ir kokteilių pradmenis, stipriuosius gėrimus, arbatą, kavą, šokoladą, aliejų…

1ciop ciop (2)

(2014-ųjų metų ‘Vyno ir Desertų derinimo čempionatas’;  mūsų derinys)

vyno ir deserto derinimo cempionatas

 

(2013-ųjų metų ‘Vyno ir Desertų derinimo čempionatas’;  mūsų derinys)

Prie vynų dar pridėkite maisto, restoranų, barų vertinimą bei keliones ir jūs suprasite, koks yra mano gyvenimas (ir mano artimųjų, kurie pripratę, ar mes namie, ar restorane, maistą ir jo gaminimo prosecą reikia fotografuoti).

2014-12-21 10.55.32

(viską fotkinu)

2014-11-12 13.57.56

Na aš jau net nebekalbu apie tai, jog mano darbas yra visiškai tiesiogiai susijęs su kulinarija: tiek maisto gaminimu, tiek kulinarinių pramogų organizavimu, tiek vyno derinimu, tiek kulinariniais projektais, tiek kulinariniais straipsniais, tiek bendravimu su šefais ir kitais restoranų verslo atstovas. (‘ČIOP ČIOP‘ kulinarijos studija & projektai).

Trumpai tariant – aš esu apsėsta kulinarijos ir gėrimų pasaulio.

2014-11-22 11.54.51

(net ‘L’Officiel’ žurnalas rašė, kokia aš apsėsta)

o

O šiandien baigiasi mano ‘Namų Somelje’ antras kursas. Keliausime į naują Oželio laimikį – degustacinį restoraną ‘La_buffet‘. Ten laukia puiki vakarienė ir rimti vyno bei maisto deriniai. Apie viską plačiau – vėliau.

Processed with VSCOcam with f2 preset

(rimtos ragautuvės su ‘Namų Somelje’ studentais)

2014-11-25 19.10.29

o

O kas toliau? Toliau mokslai tęsiasi ‘Putojančių vynų akademijoje‘. Ir dar mano sąrašę profesionalūs mokslai ‘Vyno Klube‘ bei tarptautiniai darbai/projektai pas vyndarius ar restoranus vyno regionuose.

Processed with VSCOcam with f2 preset

2015-02-17 20.53.43-1

Iki skanaus!

Share: