D E R V Y N A S

‘Time’ to ‘Dine’

It is ‘time’ to ‘dine’.  Atėjo laikas išbandyti naują restorano ‘Times’ brolį ‘Dine’. Pagrindinis šefas Egidijus Lapinskas ir vienas geriausių Lietuvos somelje Arminas Darasevičius prasiplėtę komandą talentingais specialistais, atsirinkę dar tobulesnę vyno kortą, įsirengę pačiame Gedimino prospekte ir nepabijoję pasirinkti lietuviams neįprastą interjero dizainą, ėmė ir atidarė restoraną ‘Dine’.

Išsamiam interviu ir griežtiems vertinimams dar anksti, tad nekamantinėjau nei Armino, nei Egidijaus ‘kodėl, kas ir kaip’. Tiesiog smagiai paplepėjau atsisėdusi prie vieno staliuko per ilgą pietų ceremoniją, kuri buvo rengiama ‘Vyno akademijos’ portugališkų vynų ir Porto degustacijos garbei.


Dine restaurant restoranas

Dine restaurant restoranas
Dine restaurant restoranas

Interjeras. Šviesus ir tamsus, su plytomis ir su mediena, su veidrodžiais ir plastikinėmis kėdėmis. Dvi skirtingų stilių salės suteikia galimybę pasirinkti. Labai protingas sprendimas, juk vieną kartą galite eiti į tamsiąją salę su plytomis, o kitą kartą rinktis šviesiąją su medžiu. Išlošiama. Atvirai pasakius, šviesioji salė – man vienas iš gražiausių Vilniaus restoranų interjerų (kolkas).

Dine restaurant restoranas

Dine restaurant

Lėkštės ir šakutės. Taurės, žinoma, profesionalios – ‘Riedel’. Iš jų visuomet skaniau gerti vyną. Lėkštės vėlgi atitinka paskutinių restoranų tendencijų mados klyksmą – skirtingų spalvų, nelygios, tamsios, ryškios ar blankios, blyškios. Įrankiai – kvepia ir spindi kokybe. Žodžiu, viskas su tuo gerai.

Dine restaurant restoranas

Dine restaurant restoranas

Maistas ir kasdien kintantis meniu. Vieningo meniu čia nerasite, jis sudaromas kasdien ir kasdien spausdinamas vis naujas. Dieną jis šiek tiek siauresnis, o vakariniui ‘užėjimui’ jis praplečiamas ir papildomas. “Nenorime atsibosti ir siūlyti tą patį, aišku, turėsime ir pasikartojančių patiekalų. Bet didesniu intervalu. Norime, jog žmonės lauktų savo mėgstamiausio ir išbandyti kitus skonius”, – sako šefas Egidijus Lapinskas. Be abejo, taip išlaikoma pati šviežiausia kokybė ir atsižvelgiama į sezoniškumą.

Vynas ir gėrimai. Dar nespėjau išanalizuoti visos vyno kortos ir gėrimų asortimento, bet kiek ‘užmečiau akį’, tai vynai parinkti tobulai. Juolab, jog Arminas apskritai yra vienas geriausių Lietuvos somelje ir man asmeniškai imponuoja savo vyno skoniu labai stipriai. Prie kiekvieno patiekalo, tikrai bus pasiūlytas geriausiai tinkantis gėrimas.

Ragavau patiekalus ne iš tą dieną visiems skirto meniu, o priderintus prie degustacijos. Tačiau tai su kaupu padėjo įvertinti pateikimą/ paruošimą/ aptarnavimą/ sezoniškumą / pačią atmosferą. Pirmas įspūdis labai labai geras. O sako, jog pirmas įspūdis yra vienas svarbiausių…

Džiaugiuosi. Taip ir toliau!

o

Portugališki vynai ir maistas ‘va bank’

(noriu pabrėžti, jog Arminui ir Egidijui vynai taip pat buvo naujiena ir šių vynų kolkas dar negalite rasti ‘Dine’ restorane).

Prie ‘ALTANO DUARO D.O.C.’, portugališko, balto, 2012m., itin ryškaus, intensyvaus agrastų, greipfrutų, žaliosios paprikos aromato vyno buvo priderintos salotos.

Dine restaurant restoranas

(perlinių kruopų salotos su moliūgu, rukola, kalendra ir pomidorais)

Kruopų, kalendros ir pomidorų derinys priminė Gruziją, o moliūgas grąžino į lietuvišką rudenį. Labai patiko, nes moliūgas buvo taip standžiai ir gerai paruoštas, jog priminė keptą kaštainioskonį ir konsistenciją.

o

Prie ‘PRATS & SYMINGTON POST SCRIPTM D.O.C.’, portugališko, raudono, 2011m., puikiai subalansuoto, rūkytų džiovitų slyvų ir prieskonių aromato, ryškios sodrios granatų spalvos vyno, kuris Wine Spectator kelinti metai surenka virš 90 balų vyno, priderinta antis.

Dine restaurant restoranas antis duck carrots sweet potatoes pure

Antis patiekta su geltonomis, oranžinėmis ir violetinėmis morkomis, spanguolių ir jaučio uodegos, vyno redukciniu padažu, saldžiųjų bulvių kremu ir tobulai derėjusiomis šutintomis ‘bulgur’ kruopomis.

o

Prie dviejų rūšių portų, t.y. ‘GRAHAM’S FINE TAWNY PORTO D.O.’ ir ‘GRAHAM’S 10 Y.O. Tawny Porto D.O.’ priderintas tobulas šokoladinis desertas.

Tiek antrasis portas, gilios tamsios gintaro spalvos, stipraus riešutų ir medaus aromato, tiek pats kelių sluoksnių šokoladinių, karamelinių, riešutų ir citrusinių bei uoginių niuansų turintis desertas ‘kažkaip pakirto’.

Dine restaurant restoranas

Share: