D E R V Y N A S

Ką daryti?? (su agrastais…)

Yra agrastų ir neaišku ką daryti?

Visų pirma, galite valgyti vietoj vyno. Jeigu norisi kažko rūgštaus, bet nenorit vyno – valgykit agrastus – geras pakaitalas.

O šiaip iš vienų mano mėgstamiausių uogų galima daryti daug skanių dalykėlių. Apart marinavimo ir rauginimo, drąsiai išbandykite užpiltines, t.y.užpilkite agrastus cukrumi, šiek tiek palaukę, kol jie išskirs savų sulčių apipilkite juos spiritu arba degtine negailėdami – turėsit agrastinę. Taip pat šviežius derinkite su sūriu ARBA DŽIOVINKIT, vytinkit..! Taip galima elgtis ir su daugeliu kitų dalykų: vytinti pomidorus, vynuoges, alyvuoges ir kt.

Mano atradimai: džiovinti agrastai! Skaniau nei razinos – 100 (šimtą) kartų.

Šviežūs agrastai labai puikiai dera su sūriu, ypač Maasdam arba kitu puskiečiu: Žementaliu ir pan.

(džiovinti agrastai)

(Maasdam sūris su agrastais)

Share: