D E R V Y N A S

Draugų degustacija (ir netarpeilutinis pasiūlymas visiems)

Savaitgalį valgiau draugus, buvo labai gardu, bet dabar kai kurie be kojų, kai kurie be rankų. Kepiau šlaunis, troškinau kepenis ir iš plaukų pasidariau kilimą.
Gimė idėja, ar verta nuolat lankytis kitų organizuojamose degustacijose, jeigu galima organizuoti patiems.
Tai va didžiai pareiškių šitą mintį, jeigu kas nors iš mano artimų norit pabandyti – organizuojam!
Pirma buitinė praėjo su neplanuotais papildomais keliais buteliais vyno, bet čia kiekvieno gero vakarėlio dalis.
Palyginom du skirtingus Gewürztraminerius – vokišką ir Pietų Afrikos, tų pačių 2011 metų. Kaip ir būdina Gewürztraminer rūšiai, kuri dar yra ir mano mamos mėgstamiausia, kvepėjo ličiais, ananasais, agrastais, o Afrikoje nors paprikos ir neauga, bet žalios paprikos kvapelis vis dėlto garavo. Visi nubalsavo, jog vokiškas nukonkuravo. Tuo net neabejoju, nes jis parsivežtas tiesiai iš pažįstamo gamintojo rūsio, o Afrikos buvo pirktas čia. Bet kaip už 19litų – wow.

(Afrikos Gewürztraminer)

(Vokiškas Gewürztraminer)
Ragavom ir rožinių, ir raudonų ir saldžių. Monferrato Rocca 2008 metų trijų vynuogių buvo labai intensyvus ir sunkokas, bet prie puskiečio prancūziško intensyvaus karvės pieno sūrio ir prie lietuviško Džiugo bei namie keptos Ciabattos ir viską pagardinus homemade užtepėlėmis (svogūnų ir slyvų, morkų ir apelsinų, paturbintos obuolienės) – buvo super.
Čilietiškas Carmenere 2011 metų buvo dar labai jaunas, bet stipriai alkoholinis ir nuostabiai tamsios burokėlio spalvos.

(diskusija beragaujant)

(Pjemontas)
Rožinius išragavom irgi kelis, bet net sunku apie juos kalbėti, nes iš vynų kolekcijos buvo ištrauktas mano vieno draugo vokiečio vokiškas – tikrai žinau, kad pagamintas nepriekaištingai. Kaip ir nepriekaištingo melionių, ananasų, saulės, braškių, žemuogių ir aviečių kvepalo, nuostabiai gražios išvirtos rožinės spalvos (na įsivaizduokit, jeigu morka būna oranžinė ir ją išverdi – ji tampa kitaip oranžinė, tai lygiai taip pat jeigu išvirtum rožinę spalvą – ji įgautų šiltumo ir gelsvumo). Iš Pinot Noir (vokiškai Spätburgunder) vynuogių.

(Jakoby-Blühming mano mėgstamiausias Rose)
O naminis obuolių pyragas su kaimiškais kiaušiniais ir pagal spalvą ir pagal skonį puikiai susidraugavo su saldžiu Ispanišku Macabeo, Moscatell, Parellada ir Xarel-lo mišiniu.
Ačiū dalyviams ir atleiskite, kad nepadariau jūsų visų nuotraukos.

(dalis draugų dar su kūno dalimis)

Share:
PREVIOUS POST

Posted by -
NEXT POST

Posted by -