D E R V Y N A S

Filosofija neprisigėrus vyno

Šį straipsnį skiriu visiems. Kurie pasimetę savo gyvenimo kelyje, kurie nepasimetę, kuriuos kamuoja rudeninė depresija dėl šaltėjančio oro ir mažėjančios saulės, kurie išgyvena santykių krizę, kurie mano, kad santykiuose per mažai krizių ir visiems draugams, visiems giminaičiams, bei visiems, kurie nesupranta lietuviškai, bet vis tiek skaito mano rašliavas. Ir sau.

(gyvenimas gražus)

Jeigu galvojate, kad jums skauda galvą rytą po vakarykščio vyno ar kito alkoholio. Klystate. Galvą skauda tik nuo blogų minčių. Išbandyta praktiškai ant kitų. Ir įvertinus savo išgyvenimus. Kas svarsto per daug apie ateitį, kas negali užmiršti praeities ir kas nervinasi dėl dabarties – visad susilauks galvos ar nugaros skausmų. Panagrinėkim pavyzdį. Vakarėlis. Pamatote savo ex. Arba norit būt su juo, arba nervinatės, kad nesat su juo, arba kad jis apsimeta, jog jūsų nemato, arba jums nepatinka naujasis partneris. Kitą rytą 100% jausite sunkią galvą ant kaklo. Stresas dėl neaiškios ateities, stresas darbe, stresas dėl vaikų, stresas dėl tėvų, stresas stresas stresas. O kam? Niekada iki galo nenuspėsite ateities.O kam? Argi įdomu, jeigu viską žinosite, kas laukia rytoj. Kiekviena diena atneša naują jausmą. Kaip ir niekada nepagaminsite identiško patiekalo ar tokio pat vyno. Visada kitoks. Vieną kartą blogesnis, kitą kartą geresnis. Bet įvertinę ir pragyvenę, suprantate, ką galite pakeisti. Mokomės mokomės visi iš savęs, iš kitų, iš visų.

Ramybė ateina į kiekvieno namus ir kūną, tik nereikia perspausti laiko.

Nereikia skubėti. Sakot, kad neturit laiko? Visi turi laiko tiek pat, kiek visi. Visame pasaulyje visi žmonės turi 24 valandas per 24 valandas.

Daug darbo? Tai ir gerai. Neužtenka vien galvoti. Reikia dirbti. Santykiuose, darbe, versle, moksluose. Visai kitoks jausmas vakare skaityti knygą prie židinio šalia pasistačius taurę mėgstamo vyno, kai kartu skaito artimiausios  sielos žmogus ir žinoti, kad per dieną padarei daug gražių darbų. Ar labiau patiktų atsikelti 7 valandą ryte neturint ką veikti pradėti skaityti knygą? Patys galit išsirinkti.

Ei dar prisiminiau vieną istoriją. Buvęs labai geras vyndarys, pardavėjas ir esantis dabar labai protingas ir daug išmanantis žmogus susirgo vėžiu. Gaila. Žiaurus gyvenimas. Vakar buvau svečiuose. Galiu pasakyt, kad nuostabus mokytojas, mielai besidalinantis savo žiniomis. Liga yra liga. Bet to žmogaus akyse vis tiek galima įžiūrėti gyvenimo džiaugsmo ir noro pažinti vis naują ir naują, norą duoti kitiems gero. Bet kas įdomiausia. Kasdien geria vyną, šampaną, savais receptais patobulintą romą. Tai gyvenimo dalis. Vynas gydo.

Siunčiu visiems gero!

Relax, take it easy and slowly.

(lenkiu galvą)

Share:
PREVIOUS POST

Posted by -
NEXT POST

Posted by -