Po dviejų parų maisto gaminimo jaučiuosi kaip išspaustas česnakas. Ir nesistebiu, kodėl dauguma gerų virtuvės šefų vartoja narkotikus arba geria. Nėr ių kur jėgų gaut.
Ruošiamės festivaliui, kuris jau prasidėjo prieš porą valandų, bet man dar liko tik 20kg šernienos vyne išmarinuoti bei paruošti šiek tiek maisto rytojui penkiasdešimčiai svečių.
Turim svečių iš Danijos. Tema – senovės romėnų virtuvė. Na čia šalia juk yra seniausias romėnų laikų miestas – Trier. Ir apskritai šiose apylinkėse prasidėjo viskas tada. Ruošiam kalnus maisto, kalnus pramogų ir upes vyno. Melionas su mėtom vyne, begalės sirtingų rūšių užkandžių, milijone skirtingų žolelių išmarinuota vištiena, rozmarininiai kukuliai ir visi kiti gardumynai. Rytoj laukia šampaniniai pusryčiai, kelionės po vynuogynų kalnus, laukiniai pietūs, o tada jau mūsų kolektyvo laikas ir darbo balius.
Nors ir šiandien nusimato ką pašvęsti – kolegės dukra susilaukė sūnelio. Sveikinam!
Išsamesnė informacija, nuotraukos ir atsiliepimai po visko. Jeigu dar liksiu gyva ar kur nenuklysiu.
(jaunoji močiutė ir mano virtuvės draugo)