D E R V Y N A S

Liuksemburgo vynai

Kas keista, o gal ir ne, bet Liuksemburge gaminama nemažai gero vyno. Taip, toje nyktšukinėje šalyje galima užsipilti pigių degalių (visi vokiečiai iš netoliese esančių regionų nuolat tai daro, nes litras benzino kainuoja 20euro centų pigiau nei Vokietijoje!), įsigyti pigesnės kavos ir apsirūpinti gero vyno atsargomis.

(Liuksemburgas)

Liuksemburgietiško vyno degustacija vyko nelabai įprastoje, bet nuostabioje vietoje ir dar su čia pat ant griliaus aukštai vynuogynų šlaituose paruoštais šviežios jautienos steikais. Ačiū mano naujam draugui iš Liuksemburgo.

(ruošiamės vakarienei aukštai vynuogynuose)

Riesling, Chardonnay,Savignon Blanc, Pinot Noir, Rivaner, Pinot Gris, Pinot Blanc, Elbling, Auxerrois ir Gewürztraminer vynuogės puikiausiai gali augti ir Liuksemburge. Baltas, raudonas ir putojantis. Daug gero ir skanaus putojančio! Man kaip putojančio mylėtojai net paprasčiausios kategorijos (basis) burbuluotasis Brut pasirodė neapsakomai gardus. Beje, galima sakyti beveik visi putojantys gaminami tradiciniu būdu (natūrali fermentacija vyksta butelyje). Pirminė fermentacija vykdoma plieno talpyklose, kur cukrūs mielių pagalba virsta alkoholiu. Tada šampanas keliauja į butelius ir ten jo laukia antrinė fermentacija.

(degustuojam ir ragaujam)

Savignon Blanc saldžiai ir gaiviai kvepėjo posiflorais ir egzotiniais vaisiais (kas yra ne pats įprasčiausias dalykas Savignon Blanc). Aišku, žaliojo pipiro ir agrastų natos niekur nebuvo dingusios. O raudonasis Pinot Noir priminė šiek tiek Cabernet Savignon ir Merlot mišinį. Keistai keistai, bet prie steiko ir nuostabios aplinkos derėjo puikiai.

(bliambačky – gražu)

p.s.dėl išsamesnių ir konkretesnių pavadinimų kreiptis asmeniškai

Share:
PREVIOUS POST

Posted by -