D E R V Y N A S

į sveikatą ir košerinis maistas

Taip atrodo mano laisvadienis: ryte dvi degustacijos vokiškai, pietums degustacija vokiškai (VYNDARIAMS iš Vienos), pavakarėj degustacija angliškai ir dar diena nesibaigė. Aišku, sekmadienis yra mano “laisvadienis”, bet kadangi visame vyno ūkyje, už svečių namus ir vynoteką likau atsakinga viena (mano darbdavys vyndarys Raimund su žmona vėl išskrido darbo reikalais į JAV), tai sekmadienis tapo nelaisvadieniu.

(du žavūs vyrukai sekmadienio pavakarių degustacijai)

Neskaitant to kad buvo įtemptas ir be laisvos minutės savaitgalis – jaučiuosi puikiai. Aš sakau, tas vynas į sveikatą tikrąją to žodžio prasme.

Turiu puikių įspūdžių apie vietinį maistą. Netoliese yra tiesiog nuostabaus maisto restoranas su burnoje tirpstančia šerniena, jautiena, veršiena ir visokia kitokia laukine mėsa, žuvimi, spec.bulviniais patiekalais…(tai reikalauja atskiro straipsnio). Kraujinė dešra ir vietinis restorane brandintas kumpis – tirpo burnoj. O pesto padažas prie šviežiai keptos duonos  neturėjo lygių. Ir nepatikėsit, kaip tinka baltas vynas prie visos šitos virtuvės. Dauguma turbūt rinktųsi raudoną prie laukinės mėsos…bet šiek tiek pagyvenęs grosses Gewächs (prancūziškai Grand Crew) Rieslingas derėjo tobulai.

(laukinio briedžio (venison*) mėsytė su specialiai paruoštais Pici makaronais, krevečių padaže apskrudusiais obuoliais, uogomis, šviežių voveraičių padažu ir rozmarinu)

(Hochlandrinder*)

(vakarienė su būsimais vyndariais – Johannes iš Vokietijos ir jo drauge iš Kalifornijos)

(vakarienė iš praėjusio karto tame pačiame restorane ir pats Markus)

Negana to, kad po neblogo penktadienio vakaro atėjo šeštadienis su milijonais svečių svečių namuose, nuo 6h ryto (po beveik nemiego) pusryčių ruošimas, tada begalė turistų ir vyno interesantų, kuriems žinoma reikėjo aprodyti visus rūsius, vyno gamyklą ir pristatyti du tuzinus vynų ir aišku viskas vokiečių kalba ir ankstyvą pavakarę sulaukėme keleto vyrukų norvegų svečių, kuriems reikėjo paruošti kalnus maisto ir gėrimų – aš vis dar labai gyva (ir sau sėkmingai guliu lovoj su kalnu iš 2kg anyžinių guminukų, kuriuos gavau lauktuvių). Norvegai apetitu pasižymi, gėrimo įpročiais irgi nesiskundžia (pinigais bei humoro jausmu taip pat). Su vynu tik apšyla, o normalus gėrimas tik šalta Vodka ir normalus vakarėlis tris dienas (vos manęs neišsivežė ir neatsivežė šiandien, bet savaime suprantat 🙂 ). Tikri norvegai, trumpai tariant.

(tik tokia nuotrauka iš vakarėlio su norvegais)

Ir štai laukiam kitos įtemptos savaitėlės, o nuo ketvirtadienio startuoja didžiausias šešias dienas truksiantis festivalis. Jame oficialios pažintys su klientais, su potencialiais gerais pažįstamais, su nepotencialiais ir neįdomiais žmonėmis, gal dienelė linksmybėms ir vakarėliui, dienelė vynui, ir porą dienelių dirbsiu vyno mergaite pilstytoja. Bet pilstysiu neskanų vyną, ne mūsų. Tokių kitų vyndarių, tai kas būsit ten, neikit pas mane gerti vyno, nes nuo jo kitą dieną jausit galvą ant pečių.

*venison – tai terminas apibūdinantis sumedžiotą laukinio žvėries mėsą. Į šį terminą galima įtraukti briedžius, leopardus, šernus, laukinius ar kalnių ožius, elnius, laukinius triušius, poliarinius triušus ir visokius panašius žvėris. Gali būti paruoštas kaip steikas, nugarinė, barbekiu mėsa, dešrelės, vytinama arba malta mėsa. Ši mėsa nėra kaloringa, neturi daug cholestelorio ir riebalų. Venison gali būti ir košerinis.

*hochlandrinder

(taip atrodė prieš tai)

Share: